i7 4790k İşlemci Uyumlu parçalar

Öncelikle yorumlarınız için teşekkürler. Ben sıvı soğutmanın kasa'nın içine monte edilmediğini biliyordum. Yanlış biliyormuşum. Ve 240'Lık sıvı soğutma istemememin sebebi şu anda çok fazla olduğu düşüncesi. Ancak onun yerine 120W COOLER MASTER SEIDON 120V SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar Kullanıcam yeterli olucağını düşünüyorum. Kasanın içine'de monte edilir diye düşünüyorum. Dışarı koymamamın sebebi ise kasa kötü gözüküyor bence.
4.4 ghz yapacaksan o soğutma yeterli. Ancak ilerisi için 4.6 falan yapcam dersen bu soğutmayı öneririm. ( Daha öncede söylemiştim)
COOLER MASTER HYPER 612 775/1366/1155/1156/2011&AM2+AM3/AM3+/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCU - Vatan Bilgisayar
İlla sıvı soğutma istiyorsan;
COOL MASTER NEPTON 240M SIVI SOĞUTMA SİSTEMİ - Vatan Bilgisayar
Hatta sondaki sıvı soğutmayı almanı hepsinden çok tavsiye ederim. Tabi bütçe yoksa hyper 612 yetecektir.

Ben monitöre değinmek istiyorum. Tek sıkıntısı bence ekran çıtalarının kalın olması bende ileride asus vn247h almayı düşünüyorum. Çıtaları biraz ince.

Monitör olarak Asus VN247H modelini kullanıyorum ve gayet memnunum. Size de öneririm. 1ms tepki süresi, çift hdmi girişi ve hoparlörleri var. Vga girişi var ancak dvi yok.
HDMI varken Dvi nedir :)
Ekranda görüntü geçişlerinde dalgalanma, görüntü kaybı gibi istenmeyen olaylar oluyormu?

Pardon ben ASUS 23.6” VS247HR ile karıştırmışım. Monitör olarak Viewsonic VX2363Smhl-w'yi tavsiye edebilirim. 2ms tepkime süresi var. Tamamen oyun için alacaksanız 1ms almanız daha iyi olur, ev kullanıcısıysanız, hem film-dizi izleyip hem oyun oynamak için alacaksanız Viewsonic daha iyi bir seçim olacaktır, sebebi ise IPS olmasıdır. Renkleri daha doğru bir şekilde verebiliyor.

Technopat'ın bu monitör incelemesi var, izleyebilirsin.

Herkese Merhaba Arkadaşlar.
Ben Technopat Sistem Tavsiyelerinden'de aldığım Tavsiyelerle ve Sosyaldeki arkadaşların önerisiyle bir kaç parça sipariş edeceğim. Son olarak parçaları size link atayım.

İşlemci: Core i7 4790K Soket 1150 4.4GHz 8MB Cache 22nm İşlemci - Vatan Bilgisayar

Anakart: MSI Z97A GAMING 7 Intel Z97 Soket 1150 DDR3 3300MHz(O.C.) HDMI&DP Anakart - Vatan Bilgisayar

Ekran Kartı: MSI GTX970 GAMING GDDR5 4GB 256Bit Nvidia GeForce DX12 Ekran Kartı

Bellek(Ram): Gskill 8Gb Ripjawsx Ddr3 1600Mhz Cl9 Tek Modül Ram - Vatan Bilgisayar

Psu: Cooler Master Hyper 212 Evo Lga775/1155/1156/1366/2011 & Am2/Am2+Am3/Am3+/Fm1 İşlemçi Soğutucu - Vatan Bilgisayar

Kasa+Güç Kaynağı: Xigmatek Talon Black Edition Vector 80Plus 750W Midt Atx Pencereli Siyah Kasa - Vatan Bilgisayar

Ek Olarak
Monitör: Aoc E2470swda 23.6" 5ms (analog+dvi+hoparlör) Full Hd Led Monitör 585 - n11.com

SSD: Corsair 240Gb Ls Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar

Önerilerinizi tavsiyelerinizi bekliyorum. Benim korkum: Soğutucu bu sistemi ferah tutarmı o kadar. Yardımcı olan arkadaşlardan beğenilerimi eksik etmeyeceğim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı