i7 4790K Sistem XPlane 10 %100 CPU Kullanımı

İlk önce Windows 8.1'e geçin daha stabil çalışıyor. Xplane 10 ve FSX gibi uçak simulatörleri bildiğim kadarıyla işlemciye yükleniyor.

FSX'in işlemciye yüklendiği doğrudur. Ancak XP10 çoğunlukla ekran kartına yükleniyor. O yüzden genelde %100 seviyelerinde çalışıyor. Sıkıntım, sorunun sadece ben de baş göstermesi. Win 8.1 kullanan kadar Win 7'de var bildiğiniz kadarıyla. Öyle olsa aynı problem onlarda da olurdu diye tahmin ediyorum.

Böyle bir sorunu ilk defa sende görüyorum gerçekten. Peki Windows 8.1 yapıp deneyebilme şansınız varmı?

Elimde kurulum dosyaları yok ne yazık ki. Bulabilirsem denerim tabi ki.

Peki voltajın düşük olması oyunlarda kasmaya sebep olur mu? Hiçbir şekilde mavi ekran almadım; ama yine voltaj düşük geliyor olabilir mi?

Ayarları default yapıp deneyebilirmisin?

Çözdüm sorunu. Tamamen OC'den kaynaklanıyormuş. Hızı 4.4'den 4.0'a çekip voltajı 1.137 tutup hiç ellemedim ve bir uçuş yaptım. En fazla %70 gördüm; onun sebebi de arkada kırt tane uygulama çalıştırıyordum. Şu an sorunsuz bir şekilde akıcı olarak, uçuyorum. Soğutucuyu yenileyince bir daha OC denerim; ama şimdilik tövbe. :) Teşekkür ederim.

Sorun işlemcinin stabil olmamasından kaynaklanıyormuş demek ki. Prime95 ile test yapsaydınız keşke.

Uygun bir vakitte yaparım artık. Yalnız bu forumdaydı zannedersem Prime95'in Win7 ile uyumsuz olduğunu okumuştum. Ne kadar doğrudur? Bir de bu programdan nasıl bir sonuç çıkar ve bizim bu sonuçtan ne çıkarmamız gerekir?

Prime 95 Windows 7 ile uyumlu. Prime 95 işlemcinin stabilitesini ölçüyor atıyorum 4.2 GHz'e çıkardın hızı Prime95 onu sürekli bu hızda çalıştırır eğer 4.2 GHz'de sabit kalmazsa OC stabil olmamıştır zaten Prime95'de test yaparken orda gözükür hata verip vermediği.

Prime 95 Windows 7 ile uyumlu. Prime 95 işlemcinin stabilitesini ölçüyor atıyorum 4.2 GHz'e çıkardın hızı Prime95 onu sürekli bu hızda çalıştırır eğer 4.2 GHz'de sabit kalmazsa OC stabil olmamıştır zaten Prime95'de test yaparken orda gözükür hata verip vermediği.

Peki sağ olun, teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı