i7 4790K ve Delid Macerası

O fiyat bandında güzel bir kasa bulmak şans işi. Araştırmak lazım.

Intel AMD'den ders alacaksa önce yıllardan beri kullandığı şu dandik stok soğutucularını adam etsin milleti hariçten soğutucu almaya yönlendirmesin.

Ben 2009'da Q9650 aldığımda aynı stok soğutucu vardı, 2014'de i7 4790K aldım yine aynı soğutucuyu koymuşlar. Şimdi nasıl hiçbir fikrim yok.

Artık soğutucu vermiyorlar diye biliyorum.

Artık soğutucu vermiyorlar diye biliyorum.

İsabet olmuş.

İşe yaramaması bir kenara, benim gibi tembellik yapıp üst düzey bir işlemciyi stok soğutucu ile kullanmanızı tavsiye etmiyorum.

Gerek ses konusunda, gerek soğutma konusunda dağlar kadar fark var.

Güzel bir ders oldu benim için

Benim sistemimde hava akışı güzel olmasına rağmen Turbo Boost açtığımda 100 derecenin altında kalmıyor. Yaşlı kurt tam 5 yaşında. Kısmetse yakında bende verdiğiniz faydalı bilgiler sayesinde delid yapacağım.

Sıvı soğutucum iyi çalışıyor fakat yine de işlemcim soğumuyor. İşlemcinin delid işlemine ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Sıvı soğutmanın bakır plakası ısınmıyor ama işlemci hep sıcak.

Delid işlemi uygulasanız da aşırı bir fark yaratacağını sanmıyorum. Kafadan 15-20 derece düşse bile ortalama yine 80-85 derece civarında çalışacak. Delid işlemine girişmeden önce işlemcinin üzerindeki macunu yenileyin.

Dediğim gibi, sıvı soğutucuya rağmen değerleriniz çok anormal. Ben o değerleri stok soğutucu ile alıyordum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…