i7 4790k Z97 Gaming 7 ile Overclock Denemesi

KingPin7134

Hectopat
Daha fazla  
Overclock denemem ve BIOS ayarlarim.

Bu arada sipmle moda alinca işlemci kac GHz frekansta ise sürekli onda çalıştırıyor. Buda demek oluyor ki fazladan elektirik israfi. Mesela 4.4 GHz'de ise simple moddda surekli 4.4 GHz'de tutuyor işlemciyi. Oysaki esit mode turbo bost acarsak işlemci boşta iken 800 MHz gibi düşün degerlere iniyor ve buda elektrikten tasarruf demek.

Bu arada Overclock Genie tuşuyla hiç denemem olmadi.. O.c genie tuşu hakkinda bilgili arkadaslar yardimci olurlarsa sevinirim. Çünkü bastigimda 4.4 GHz üstüne hiç cikarmiyor. Overclock Genie tuşu. Eski tarz elle voltaj artirarak overclock yapiyorum. Genelde başka ince ayar bilenler var mi? 5 GHz + denemek istiyorum stabilite yakalayamadim. 5 GHz +cok voltaj istiyor. İnce ayarlar hakkinda yardimci olabilicek varsa cok memnun olurum!...

lkOmrB.jpg
q4GV8B.jpg
YvgGbk.jpg
22J0ZE.jpg
VlrJaB.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Çarpanın düşmemesi, doğal olarak frekansın yüksek gözükmesi işlemcinin sürekli tam yük enerji harcadığı manasına falan gelmez, bunu kafanızdan atın öncelikle.
Turbo Boost teknolojisini enable ederseniz düzelecektir.

OC Genie voltaj vermeden frekans artışı yapan bir teknolojidir, dolayısıyla stabil olarak yapabileceği OC işleminin sınırı vardır.
Bu sınırı aşmak için kolları sıvayıp manuel olarak olaya dalmanız gerekiyor.
4,8 veya 5GHZ hedef koyabilirsin, denemeler ile bunun mümkün olup olmadığını sen göreceksin, deneyerek bulacaksın.

Stabilite testini Prime95 ile yap ki profesyonelce olsun. Aşağıdaki rehberin ortasından irtibaren okursan stabilite testini nasıl yapacağını görebilirsin.

FX 4100 Overclock Rehberi | Technopat Sosyal

arkadaşlar z97 gaming 7 anakart 4690k işlemci var oc genune tuşuna basınca voltajı 1.200 e otamatik alıyor ve işlemci çok ısınıyor nerde sorun var acaba

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı