i7 4790S sistem bir anda yavaşladı

Enes_1311

Hectopat
Katılım
12 Aralık 2020
Mesajlar
530
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
SSD veya HDD modeli
Seagate 2 TB 7200 RPM
Ekran kartı
R7 240
Anakart
Biostar H81MHV-3
İşlemci
i7-4790S
2 gün önce okuldan eve geldiğimde bilgisayarda hiçbir şey yoktu. Bilgisayarı kapatıp 2 saat sonra açınca bir anda yavaşlamaya başladı. Dün akşam bilgisayara format attım ama yine de hiçbir şey olmadı. Bilgisayar 15 saniyede açılırken bir anda 3 dakikada açılmaya başladı. Bugün birkaç saat önce SATA kabloları ve RAM'lerle biraz oynadım ve hızı eskiye döndü. Ama yine şu anda çok yavaş durumda hep donuyor. Bir de dün akşam sağlık testi yaptım %9 çıktı ve bugün %3'e düştü. Bu HDD'den kurtulmalı miyim yoksa Low Level Format ile kurtarma şansım var mı?
 
Böyle yazmak yerine direk beğeni atabilirsiniz, ayrıca bu kurallara aykırı sanırsam.

Denemeye değer bence.

Sorun bence donanımsal.

Herhangi bir şekilde elektrik kesintisi olmadı ve kasada sabit yerinde duruyor. Herhalde eskidigi için boyle oldu. Yarın Low Level Format atıp sonuçları paylaşırım.
SATA kablosunu anakartta SATA 3'e taktım. Ve bilgisayar normal bir şekilde açıldı ama biraz yavaş gibi. SATA 1 ve 3 arasında ne kadar hız farkı vardır?
 
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı