İ7 5930K ve GTX 980 mi İ7 4790K ve R9 295x2 mi ?

muhammet inal

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar, öncellikle bir oyun ve tasarım sistemi toplamak istiyorum.

1. seçenek:

TOPLAM : 9.169,43 TL
KDV (%18) : 1.650,50
NAKİT / HAVALE (TL) : 10.819,92 TL
[TBODY] [/TBODY]

2. seçenek:

Ekran kartı: AMD Radeon R9 295X2 olacak 2. seçenekte. Hangisinde daha iyi performans alırım ? 4k ekranda hangisi daha iyi fps verir ? 1150'de AMD ekran kartının performansı düşer mi ? MSI GTX 980 ekran kartını 4k zorlar mı ? Yardımlarınızı bekliyorum, şimdiden teşekkürler...

Son düzenleyen: Moderatör:
Paneli Asusun ki gibi İgzo olmadıktan sonra ne alcaksın 4k monitör. Ekran kartına yazık. Diğer ayarları kısacaksın. Bence 5930k işlemci ve Gtx 980 al tepe tepe kullanırsın. Monitörüde full hd veya 2560 - 1440 almalısın. Ayrıca 4k monitörlerin çoğu 30 hz olduğunuda sakın unutma. Veya işlemciyi 5820k da alabilirsin hem daha ucuz olur ama R9 295x2 alma bence tarafını Nvidia dan tercih etmelisin.

Tek gtx 980 ile 4k da oyun oynayamazsın o yüzden r9 295x2 şu an amd deki en iyi ekran kartı ve 4k da zorlanmaz ama bütçen yeterse 2 tane gtx 980 alırsan r9 295x2 den daha performanslı olur 4k tek gtx 980 ile olmaz.

Ayrıca 1150 soket tipindeki en güşlü işlemci 4790k dır yani amd r9 295x2 nin performansı düşmez

Işlemci olarak I7 4790K bence oyun için yeterli olur, tasarım kısmıyla ilgili yorum yapamayacağım. 4K oyun tecrübesi gerçekten çok güzel geliyor kulağa fakat mevcut 4K monitörlerin oyun performansı için yeterli kalitelere ulaştıklarını düşünmüyorum. DirectX 12 ile GTX980'in performansında büyük bir artış olacağını düşünüyorum, daha az güç tüketmesi(Sadece power supply yeterliliği olarak düşünmeyin elektrik faturalarınıza olan katkısı uzun vaadede önemli bir faktör bence.) ve fiyat olarak daha uygun olmasıyla GTX 980 benim tercihim olurdu. 4K'da ısrarcı olursanız 295x2 daha uygun olur diye düşünüyorum.

Oyun olarak yeterli verim alınamayacağını düşünüyorum.

Daha aciklayici bir cevap vereyim; 4k ve oyun iliskisi henuz cok yeni, ozel olarak gtx980 veya x monitorden verim alamazsiniz demedim, henuz oturmamis bir teknoloji, saglam bir oyun tecrubesi icin en azindan 295x2 gerekir diye dusunuyorum. Tabiki daha bilgili arkadaslar daha dogru cevaplar verebilie, bu benim kendi arastirmalarim sonucunda edindigim gorus.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı