i7 6700 sistem toplama

@iamFredz
RX480, DX12 ve Vulkan'da GTX 1060'tan daha iyi performans sunuyor. Daha ucuz, bunun yanında 75hz Freesync monitörlerin ucuzluğu da cabası.

Asus ile ilgilenmiyorum demişsiniz, böyle kaliteli bir markayla ilgilenmemeniz açıkçası beni şaşırttı. Yine de, bu sizin kararınız. İsterseniz MSI ya da Sapphire olarak alabilirsiniz. Yine de istemezseniz, GTX 1060 alın. Her şekilde, bu iki ekran kartı da sizi üzmez.

Kasayı, isterseniz Corsair Spec-Alpha, Dark N10, Zalman Z11 Neo, Silverstone Primera PM-01 ile değiştirebilirsiniz. PSU ise iyidir.

Dostum vatanın ürünlerinden uygun fiyatlı sağlam bir kasa göremedim. Sağlam kasa üreticilerinden sadece Zalman, Corsair ve Cooler Master var ve bunlarda iyi yapar pahalı olur(Zalman'ı bile pahalı satıyorlar), bu yüzden bende teknonbiyotik'ten baktım şu şekilde sağlam üretilmiş kasalar var; Aerocool Aero800 4 Fanlı, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (AE-AERO800) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri , Dark N10 5 Fanlı, Fan Kontrolcülü, USB 3.0 Pencereli Bilgisayar Kasası (DKCHN10) - Kasa - Bilgisayar Bileşenleri
PSU olarak 700W PSU fazla gelir çünkü sizin topladığınız sistem takribi olarak tam yükte 400-450W civarında elektrik tüketeceğinden dolayı 600W 80+Bronze PSU(takribi 500-550W güç verebilir) fazlasıyla yetecektir, sana PSU önerim Aerocool 600W 80+ Bronze KCAS Serisi Güç Kaynağı (AE-KCAS600) bu, tabi seçim senin. 2. soruna gelirsek maalesef mekanik disklerin hızı RPM ve Cache değerleri ile doğru orantılı diyebiliriz, diskin üzerindeki noktadan noktaya erişim hızı söz konusu. Dostum anakart konusunda da H170 gayet iyi bir seçim hele ki i7 gibi güçlü bir işlemci alıyorsanız. B150 veya H110 anakartlarla sistemi kendi elinizle dizginlemiş olursunuz, H170 anakartlarda 16 adet PCI-E hat sayısı bulunuyor, B150 anakartlarda 8 adet, yanlış hatırlamıyorsam H110 anakartlarda ise sadece 4 adet PCI-E hattı var. Bu şu demek oluyor sizin ekran kartınızın veri transferinde herhangi bir donanımın çalışması yüzünden baskılanma ve gecikme oluşabilir.

Tekrar merhaba arkadaşlar hafta sonu bakamadım, cevaplarınız için teşekkürler.

Öncelikle ASUS ile ilgilenmiyorum değil 'ilgileniyorum' dedim. ASUS ile ilgilenmiyorum demek zaten çok saçma olur :) GTX 1060 mı RX480 konusuna gelincede tamammen bana daha sıcak geldiği için GTX 1060 seçiyorum.

2. olarak aralık ayı sistem tavsiyelerine baktım. Yapacağım değişiklikleri bu ayki sistem tavsiyelerinin etkisi büyük. Ancak aklıma takılan nokta güç kaynağı seçimlerine baktığımda çoğu 80+ sertifikalı, 80+ bronze değil. Yani o zaman bu 'bronze' un olayı nedir? Sonuçta kasa değişikliği macerasına bu sebeple başladım :)

3. olarak sormak istediğim sadece işlemci ve ekran kartını amazondan getirtsem geri kalanları Vatan'dan alsam diyorum. Yani sizce nasıl fikir? Fiyat farkı oluyor çünkü. Amazondan daha önce hiç alışveriş yapmadım, garanti muhabbetlerini falanda hiç bilmiyorum.

Bu konularda düşüncelerinizi bekliyorum. Bilgisayara geçecek olursak;

HDD ye baktığımda aralık ayı tavsiyelerinde Seagate 3,5¨ 2TB Barracuda 7200 RPM gördüm. Önceden Vatan'da yoktu ancak şimdi baktığımda Vatan'a da gelmiş. Üstelik fiyatı 389tl. (Benim önceden seçmiş olduğum WD 3.5" 2TB Caviar Blue SATA 3.0 5400Rpm 64MB Cache Harddisk 375tl) Aklıma bi an acaba Seagate kötü marka mı diye bir düşünce geldi ancak aralık tavsiyelerine konulmuş ve ve üst seviye oyun kategorisinde. O yüzden değildir diye düşünüyorum :D. Bu nedenle HDD'yi de Seagate 3,5¨ 2TB Barracuda 7200 RPM olarak değiştirdim. Eğer WD 'den şaşma derseniz WD 'nin 1TB 7200 RPM sini alacağım.

Anakartta bir değişiklik yapmıyorum.

Kasa seçimi olarak Corsair Carbide Spec-Alpha düşünüyorum.

Güç kaynağı olarakta Cooler Master G650M 80PLUS, Cooler Master RS-650 GX-2 80 PLUS ya da Cooler Master RS-600G 80PLUS düşünüyorum. Dediğim gibi bunları aralık ayı tavsiye listesinden baktım. İlla bronze sertifikalı olsun mu? Bu sistem için 650W mu yoksa 600W mu?. Fazladan watt olmasının ne gibi sıkıntıları olur?

Fiyatı biraz aştım ama yapacak bir şey yok.

Düşüncesi, tecrübesi olan bütün arkadaşların yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleme:
hocam bende yanlış biliyorsam düzeltin ama pci express hattı bu anakarttada 16 kanaldır

Dosya Ekleri

• msi b150.png
    msi b150.png
    59 KB · Görüntüleme: 102
  • msi.jpg
    msi.jpg
    36 KB · Görüntüleme: 91
Sistemin son hali budur.

Adsız.png

Daha iyi bir kasa önerisi olan varsa Vatan Bilgisayar'dan link atabilir. (Maksimum 400tl)

İyi günler.

Arkadaşlar son bir kez daha gözden geçirdim. Büyük ihtimalle son paylaştığım sistemi alacağım. Herhangi bir sistem önerisi yapmanıza gerek yok. Yapanlar için teşekkür ederim. Sadece yorumlarınızı bekliyorum. Bir de aklıma takılan son şey işlemci ile gelen soğutucu yeterli olur mu? Ek soğutucu almaya gerek var mı?

Teşekkürler.

Arkadaşlar son bir kez daha gözden geçirdim. Büyük ihtimalle son paylaştığım sistemi alacağım. Herhangi bir sistem önerisi yapmanıza gerek yok. Yapanlar için teşekkür ederim. Sadece yorumlarınızı bekliyorum. Bir de aklıma takılan son şey işlemci ile gelen soğutucu yeterli olur mu? Ek soğutucu almaya gerek var mı?

Teşekkürler.
Hocam soğutucu yeterlidir. Aynı kasa bende var kule tipi soğutucu sığdırmakta sıkıntı onun dışında kasa çok güzel hayırlı olsun sisteminiz.

Teşekkür ederim. Evet kasa güzel ancak tasarımı bir türlü ikna edemedi beni güzel ama bir değişik geldi yani. Başta tasarım çok önemli değil demiştim ama ne biliyim almışken adam gibi bir şey olsun diyorum. Kasayı Cooler Master Mastercase 5 olarak değiştirdim. Geleceğe yönelik bir kasaymış. Yani ilerde parça değişimi vb. işlemler için.

Teşekkür ederim. Evet kasa güzel ancak tasarımı bir türlü ikna edemedi beni güzel ama bir değişik geldi yani. Başta tasarım çok önemli değil demiştim ama ne biliyim almışken adam gibi bir şey olsun diyorum. Kasayı Cooler Master Mastercase 5 olarak değiştirdim. Geleceğe yönelik bir kasaymış. Yani ilerde parça değişimi vb. işlemler için.
Hocam "geleceğe yönelik bir kasaymıştan" sizin şahsi fikriniz değilmiş gibi geldi. Herkesin parası kıymetli ona göre en iyisini almaya çalışır şahsen benimde öyle onun için bende spec-alpha yı aldım. Kasanın şekli soğutmasına aşırı derecede katkı sağlıyor. Kasanın içi küçük diğenler hiç görmeyen yada pahalı ürün fanatiği olanlardır. Dikkat ederseniz forumda sürekli bir cooler master mastercase 5 diyip duruluyor evet güzel bir kasa ben inkar etmiyorum ama herkes o kadar para veremiyebilir. Ben iddaa ediyorum spec-alpha onun kadar iyi bir kasa. Soğutması olsun, içinden gelen fan kalitesi olsun, kasa kalitesi olsun hiçbir eksiği bulunmuyor. Tek eksisi şekli o da göreceli bir kavram olduğundan dolayı. Foto boyutunu ayarlıyabilirsem kasamın içini atarım bir bilgi sahibi olursunuz karşılaştırırsınız.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı