Tekrar merhaba arkadaşlar hafta sonu bakamadım, cevaplarınız için teşekkürler.
Öncelikle ASUS ile ilgilenmiyorum değil 'ilgileniyorum' dedim. ASUS ile ilgilenmiyorum demek zaten çok saçma olur
GTX 1060 mı RX480 konusuna gelincede tamammen bana daha sıcak geldiği için GTX 1060 seçiyorum.
2. olarak aralık ayı sistem tavsiyelerine baktım. Yapacağım değişiklikleri bu ayki sistem tavsiyelerinin etkisi büyük. Ancak aklıma takılan nokta güç kaynağı seçimlerine baktığımda çoğu 80+ sertifikalı, 80+ bronze değil. Yani o zaman bu 'bronze' un olayı nedir? Sonuçta kasa değişikliği macerasına bu sebeple başladım
3. olarak sormak istediğim sadece işlemci ve ekran kartını amazondan getirtsem geri kalanları Vatan'dan alsam diyorum. Yani sizce nasıl fikir? Fiyat farkı oluyor çünkü. Amazondan daha önce hiç alışveriş yapmadım, garanti muhabbetlerini falanda hiç bilmiyorum.
Bu konularda düşüncelerinizi bekliyorum. Bilgisayara geçecek olursak;
HDD ye baktığımda aralık ayı tavsiyelerinde Seagate 3,5¨ 2TB Barracuda 7200 RPM gördüm. Önceden Vatan'da yoktu ancak şimdi baktığımda Vatan'a da gelmiş. Üstelik fiyatı 389tl. (Benim önceden seçmiş olduğum WD 3.5" 2TB Caviar Blue SATA 3.0 5400Rpm 64MB Cache Harddisk 375tl) Aklıma bi an acaba Seagate kötü marka mı diye bir düşünce geldi ancak aralık tavsiyelerine konulmuş ve ve üst seviye oyun kategorisinde. O yüzden değildir diye düşünüyorum
. Bu nedenle HDD'yi de Seagate 3,5¨ 2TB Barracuda 7200 RPM olarak değiştirdim. Eğer WD 'den şaşma derseniz WD 'nin 1TB 7200 RPM sini alacağım.
Anakartta bir değişiklik yapmıyorum.
Kasa seçimi olarak Corsair Carbide Spec-Alpha düşünüyorum.
Güç kaynağı olarakta Cooler Master G650M 80PLUS, Cooler Master RS-650 GX-2 80 PLUS ya da Cooler Master RS-600G 80PLUS düşünüyorum. Dediğim gibi bunları aralık ayı tavsiye listesinden baktım. İlla bronze sertifikalı olsun mu? Bu sistem için 650W mu yoksa 600W mu?. Fazladan watt olmasının ne gibi sıkıntıları olur?
Fiyatı biraz aştım ama yapacak bir şey yok.
Düşüncesi, tecrübesi olan bütün arkadaşların yorumlarını bekliyorum.