i7 6700 ve GTX 1060 sistem düşük FPS sorunu

Yer
Muğla/Bodrum
Daha fazla  
Daha önceden i3-6098p işlemci kullanıyordum işlemcimi i7 6700 upgrade ettim. İlk test olarak Metro Exodus denedim 40-50 FPS açık alanlarda 30'a kadar düşüyor. Shadow of Tomb Raider'da 50 40 FPS civarı. Bir hata mı yapıyorum? Oyunlarda sistem gereksinimlerini karşıladığı halde 60 FPS sabit almam gerekmez mi? BIOS ayarlarını yapmamda yardımcı olur musunuz? Sıfırlanmış BIOS CPU'yu falan nasıl overclock yapacağım hiçbir bilgim yok?

Anakart: ASUS B150M PRO GAMING Intel B150 Soket 1151 DDR4 2133Mhz USB3.0 Anakart
RAM: 8GB RAM
İŞLEMCİ: Intel Core i7 6700 Soket 1151 3.4GHz 8MB Önbellek 14nm İşlemci
HDD: 1 TB
EKRAN KARTI: ASUS GeForce GTX 1060 STRIX OC 6GB GDDR5 192Bit DX12 NVIDIA Ekran Kartı

NOT: Format daha yeni attım bilgisayarımda virus yok ona göre yazın lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör:
8 GB RAM yetersiz ona rağmen iyi FPS alıyorsunuz. Bir zamanın 1080P kralı 1060 bile artık günümüz oyunlarındaki kaplamalarla gölgelerle başa çıkamıyor.

Bir 8 gb ram ekleyip , MSI Afterburner de OC yaparsanız ekran kartına , dozunu kaçırmadan fps artışı olur . Ekran kartı güncel dimi ?

Günümüzde artık birkaç senelik sistemlere yükseltme yapayım derseniz işin içinden çıkamazsınız. Bahsettiğin oyunlarda akıcı oynamak için sıfırdan sistem kurmak lazım da neyse konumuz o değil. 8 GB RAM'e daha ihtiyacın var. Ama yine de akıcılık bekleme. Exodus zaten sistemleri ağlatıyor, SotTR oyununu da kafaya takma gereksiz yere sistem yoran bir oyun.

Son düzenleme:
Sıkıntı bendeymiş zaten çekmişim ayarları ultraya high aldım akıcı bi şekilde oynuyorum arada fps droplar giriyor ama onada yapacak bişey yok. Dediğiniz gibi bi 8GB ram daha alırım teşekkürler yardım eden herkese.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…