i7 6700 ve RX 5700 XT: FPS düşmesi

Piquepie

Centipat
Konu başlığında yeni aldığım ekran kartımı taktıktan sonra oyunlarda ani FPS düşmesi yaşıyorum. Örneğin; RDR2 oyununda 2K çözünürlük 144 Hz High ayarlarda 70-80 FPS alırken bir anda FPS 35'lere kadar düşüyor ve tekrardan yükselip normal şekilde oynuyorum. Bu bazen 30 saniyede bir bazen 5 dakikada bir oluyor. MSI Afterburner ile baktığımda ekran kartı 70 derecede %99 kullanım ile çalışıyordu. İşlemcim %50 kullanım ile çalışıyordu. Ayrıca işlemcinin stok fanı yerine Cooler Master soğutucu fan takılı, sıcaklık problemi yaşamıyorum. Darboğaz olmuş olabilir mi? (Donanımların en son driver güncellemeleri yapılmıştır. )

Anakart: ASUS Z170 PRO GAMING
İşlemci: Intel ı7 6700 3,4 GHz
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
RAM: 16 GB 2666 MHz DDR4

Böyle bir sistem darboğaz yapar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Konu başlığında yeni aldığım ekran kartımı taktıktan sonra oyunlarda ani FPS düşmesi yaşıyorum. Örneğin; RDR2 oyununda 2K çözünürlük 144 Hz High ayarlarda 70-80 FPS alırken bir anda FPS 35'lere kadar düşüyor ve tekrardan yükselip normal şekilde oynuyorum. Bu bazen 30 saniyede bir bazen 5 dakikada bir oluyor. MSI Afterburner ile baktığımda ekran kartı 70 derecede %99 kullanım ile çalışıyordu. İşlemcim %50 kullanım ile çalışıyordu. Ayrıca işlemcinin stok fanı yerine Cooler Master soğutucu fan takılı, sıcaklık problemi yaşamıyorum. Darboğaz olmuş olabilir mi? (Donanımların en son driver güncellemeleri yapılmıştır. )

Anakart: ASUS Z170 PRO GAMING
İşlemci: Intel ı7 6700 3,4 GHz
Ekran kartı: Sapphire RX 5700 XT Nitro+
RAM: 16 GB 2666 MHz DDR4

Böyle bir sistem darboğaz yapar mı?
Değerleriniz gayet normal. Yaptığınız yanlış ise optimizasyon sıkıntılı bir oyun ile test etmeniz. RDR2 biraz sorunlu oyun.

World of Tanks oyununda da 2k çözünürlük 144 hz görüntü ayarlarında da 120 fpsten bir anda 70 fps e düştüğünü gördüm. Asıl sorum benim sistemimde dar boğaz olayı olabilir mi?
Darboğaz durumu söz konusu değil. Oyun içi RAM, CPU ve GPU değerlerini paylaşabilir misiniz? (WoT)

Sisteminiz de darboğaz yapacak bir durum yok. Hangi AMD driver sürümünü kullanıyorsunuz acaba?
Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 yüklemiştim. Fakat şuan AMD sitesini ziyaret ettim ve Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.4 sürümü çıktığını ve RDR2 için düzeltmeler geldiğini gördüm. Akşam onu deneyeceğim.
Darboğaz durumu söz konusu değil. Oyun içi RAM, CPU ve GPU değerlerini paylaşabilir misiniz? (WoT)
Akşam eve geçtiğimde MSI Afterburner açarım. Fakat bu tip kasmalarda bilgisayarda bu tip programların ( MSI Afterburner gibi fps gösteren ) yüklü olması sistemi etkiliyor diye bir forumda okumuştum. Gerçeklik payı var mıdır?

Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.3 yüklemiştim. Fakat şuan AMD sitesini ziyaret ettim ve Radeon Software Adrenalin 2020 Edition 20.1.4 sürümü çıktığını ve RDR2 için düzeltmeler geldiğini gördüm. Akşam onu deneyeceğim.
Yüksek ihitmalle sıkıntı sisteminizde değil AMD driver. AMD bu problemi bir türlü çözemedi. Sorun size özel değil. Mümkün mertebe driver güncellemelerini hemen yapmayın. Forumda driver güncelleme tecrübelerini paylaşanlara göz atarsanız size fikir verebilir. Bahsettiğiniz en son sürümü şu an için önermiyorlar bilginiz olsun.

Akşam eve geçtiğimde MSI Afterburner açarım. Fakat bu tip kasmalarda bilgisayarda bu tip programların ( MSI Afterburner gibi fps gösteren ) yüklü olması sistemi etkiliyor diye bir forumda okumuştum. Gerçeklik payı var mıdır?
Klasik amd sürücü güncellemeleri hep problemli sorun bundan kaynaklanıyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı