i7 6700 vs 6700K

Deniz Cingöz

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba
Toplayacağım sisteme ikisinden birini alıcam.
Denilene göre oyunlarda O.C yapıp yapmamak en fazla 10FPS farkettiriyormuş ama
3D render vs. yapacağım için O.C yapmak bana avantaj sağlar mı diye merak ettim.

Eğer pek bi fark yapmıycaksa kasanın fiyatını düşürmek için 6700 tercih edeceğim.

O.C yapmak render performansımda ciddi bi fark yaratır mı?
En azından yapıcağım ekstra 500 lira masrafa değer mi? Soğutucu da almak gerekicek sonuçta.

Son düzenleyen: Moderatör:
Intel Core i7 6700K oldukça O.C. potansiyeli yüksek bir işlemci olduğundan cevabım "Ever buna değer." olacaktır. Yüksek, uzun ömürlü ve sağlıklı O.C. yapmak istiyorsanız aşağıdaki bileşenlere göz atmanızı tavsiye ediyorum.

Kasa: CoolerMaster MasterCase PRO 5 USB3.0 x 2 MidTower Modüler Kasa
Kasa fanı: CoolerMaster Standart 120mm Kasa Fanı
Güç kaynağı: CoolerMaster GM 750W 80+ Bronze Tak Çıkar Kablolu 120mm Fanlı PSU
Anakart: Asus Z170 Pro Gaming DDR4 3400MHz S+V+GL+16X 1151
İşlemci: Intel Skylake Core i7 6700K 4.0 GHz 8 MB LGA 1151p
İşlemci soğutucu: CoolerMaster Nepton 280L (Su soğutma) CPU Soğutucusu 280mm radyatör

OC yapmayı biliyorsanız belli bir zaman sonra OC çok büyük fark yaratır. Onun için K serisi alın. Fiyata değiecektir. Bende böyle arada kalmıştım 4690K alıp geçtim şimdi içim rahat.

@Seçkin Öztürk 4 çekirdek ve 8 işlem birimi 600MHz artması yüksek bir fark oluşturur. Ayrıca 4.00GHz değerinden 4.60GHz değeri ile sınırlı değil. Önerdiğim bileşenler ile profesyonel biri O.C. yaparsa eğer 5.0GHz değerlerine bile ulaşabilir.

Intel Core i7-6700K ‘Skylake’ hits nearly 7GHz | KitGuru

Ayrıca i7 6700k, liquid nitrogen ile birlikte 7.00GHz değerine çıkabiliyor.

Technopat testinde 4.6 stabil olduğu için söyledim :) En fazla 4.8 falan görürüz o da işlemciden yana şanslıysak diye düşünüyordum. 8 işlem birimi olarak düşündüğümde tatmin eder OC tabiki de :) Aklımda şöyle bir kıyaslama yaptım ondan söylemiştim. İ5 6600K 3.5 ghz => 4.8 e kadar (tahmini,yaklaşık) çıktığı için 0.6-0.8 biraz az gibi geldi ama işlemcinin genel gücüne baktığımda iyi bir değer olduğunu fark ettim sonradan :) @Silinen üye

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı