Çözüldü i7 6700K sistemde mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Gökhan Raiser

Kilopat
Merhaba herkese iyi günler buradan mı paylaşılıyor bilemedim ancak yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

Sorun neden oluyor bilmiyorum umarım çözümleyebiliriz yeniden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Windows 10.
ASUS Z170- Pro.
ASUS 3060 V2 12 GB o
i7-6700K
Kıngton 16 GB.
Samsung SSD 512.
1TB HDD.

Çözüm
Bu kardeşimin kasası o kasada raiser kablo ile ekran kartını dik durmasını istemişti söktüm ve normal kurulum yaptım 10 dk test sonuçlarını gönderiyorum ve PC şu anda hiçbir kasma ve donma yaşanmadı acaba kablodan mı kaynaklanıyordu bilmiyorum bugün gene kullanımına devam etsin yarına sorun devam ederse gene bilgileri paylaşırım eğer bir sorun olmaz ise düzelmiş demektir büyük ihtimal bakalım hayırlısı yeniden sana çok teşekkür ederim yardımların için yarına bir sorun kalmaz ise konuyu kapatırım.

Bunlar test sonuçları orada bakar mısın bir sorun gözüküyor mu 10dk.
@VENGEANCE ANGEL
Riser kart dediğimiz parçadan yapabilir. Hiçbir sorun görünmüyor çünkü burada.
Merhaba herkese iyi günler buradan mı paylaşılıyor bilemedim ancak yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.

Sorun neden oluyor bilmiyorum umarım çözümleyebiliriz yeniden yardımcı olan herkese çok teşekkür ederim.

Windows 10.
ASUS Z170- Pro.
ASUS 3060 V2 12 GB o
i7-6700K
Kıngton 16 GB.
Samsung SSD 512.
1TB HDD.
Ekran kartı sürücüsü.
DDU ile sil, nVIDIA'nın sitesinden WHQL ibareli güncel bir sürücü kur.

Teşekkürler yeniden kuruyorum şu an.
Merhaba durum hala devam ediyor önce bir donma ve sonra siyah ekrana düşüp kapanıp açılıyor mavi ekran yok bu sefer ancak gene minidump paylaşmam lazım mı?
Donanımsal bir hata olabilir mi?

Minidump varsa atabilirsin. Olay Görüntüeyicisi Raporu paylaşabilirsin. OCCT testi yapabilirsin, 15-20 dk boyunca. Hata gelecek mi gelmeyecek mi bakarız.

Olay görüntüleyicide hangi uygulama çöktü bilmiyorum temizleme işlemi yaptım gene aynı durum yaşandığında diğer işlemleri yapacağım

Kart stabilitesi için 3060 kullanıyorum sadece.
  • OCCT: Tıkla
  • HWiNFO64: Tıkla bu 2 sinimi indireceğim test için?
Olay görüntüleyicide hangi uygulama çöktü bilmiyorum temizleme işlemi yaptım gene aynı durum yaşandığında diğer işlemleri yapacağım

yeni2.rar yeni dump bu
Olay görüntüleyicide hangi uygulama çöktü bilmiyorum temizleme işlemi yaptım gene aynı durum yaşandığında diğer işlemleri yapacağım.

yeni2.rar yeni dump bu.

AMD Radeon'dan bir ayar gösteriyor da onu yapmayağım değil mi?

Son düzenleme:

yeni2.rar yeni dump bu

AMD Radeon'dan bir ayar gösteriyor da onu yapmayağım değil mi?
Olay Görüntüleyicisi raporunu atarsın.
Evet.
Ekran kartın nVIDIA. AMD ile işin yok. Pas geçebilirsin.

Dump ve olay görüntüleyici burada yarın PC'yi bir bakımcıya götürmeyi düşünüyorum gitmeden RAM'ları ve ekran kartını test eden proğrammı kullanacağım bakalım umarım sorunu buluruz ve çözeriz

Dostum yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim seni de yoruyorum bilsem kendim halledeceğim ancak sadece oyun için kullanıyorum :/

biri dump diğeri olay durumu
Memtest raporları.

İlk test e basladıgımda 11.44 sanıyede PC gene dondu 2.ciye başlattım sorunsuz bitirdi.

Bu donma ve kapanıp açılma sorununu nasıl çözeceğiz bir türlü anlayamadım.
D'yi söktüm yeniden açtım acılırken gene dondu kapanıp açıldı D bozuk olsa HDD söktugümde böyle bir sorunla karşılaşmazdım.
PC de bir şey yapmıyorum 1-1.30 dk acık geliyorum tam bir program acıyorum ya da interneti acıyorum Google'ya da YouTube birden donuyor fare yavaşlıyor takılıyor ve donuyor donunca siyah ekran oluyor kapanıp açılıyor hatta açılırken bile donup kapanıp açılıyor.

Yarın yanı bugün saat 11-12 gibi ekran kartını teste sokacağım inşallah donanımsal bir sorun yoktur varsa da garantiye göndereceğim mecbur bakalım ne çıkacak.

Umarım bak mısındır raporlara olay durumuna ve dumpları görmüşündür.
@VENGEANCE ANGEL

Dosya Ekleri

• 20220324_000431.jpg
    20220324_000431.jpg
    185,2 KB · Görüntüleme: 53
  • 20220324_000443.jpg
    20220324_000443.jpg
    178,5 KB · Görüntüleme: 52
  • 20220324_000458.jpg
    20220324_000458.jpg
    153,2 KB · Görüntüleme: 48
  • 20220324_000551.jpg
    20220324_000551.jpg
    197,3 KB · Görüntüleme: 50
  • 20220324_000720.jpg
    20220324_000720.jpg
    163,5 KB · Görüntüleme: 57
  • 20220324_000800.jpg
    20220324_000800.jpg
    232,9 KB · Görüntüleme: 55
  • 20220324_000807.jpg
    20220324_000807.jpg
    164,3 KB · Görüntüleme: 47
Son düzenleme:
Dump ve olay görüntüleyici burada yarın PC'yi bir bakımcıya götürmeyi düşünüyorum gitmeden RAM'ları ve ekran kartını test eden proğrammı kullanacağım bakalım umarım sorunu buluruz ve çözeriz

Dostum yardımların için gerçekten çok teşekkür ederim seni de yoruyorum bilsem kendim halledeceğim ancak sadece oyun için kullanıyorum :/

biri dump diğeri olay durumu
Memtest raporları.

İlk test e basladıgımda 11.44 sanıyede PC gene dondu 2.ciye başlattım sorunsuz bitirdi.

Bu donma ve kapanıp açılma sorununu nasıl çözeceğiz bir türlü anlayamadım.
D'yi söktüm yeniden açtım acılırken gene dondu kapanıp açıldı D bozuk olsa HDD söktugümde böyle bir sorunla karşılaşmazdım.
PC de bir şey yapmıyorum 1-1.30 dk acık geliyorum tam bir program acıyorum ya da interneti acıyorum Google'ya da YouTube birden donuyor fare yavaşlıyor takılıyor ve donuyor donunca siyah ekran oluyor kapanıp açılıyor hatta açılırken bile donup kapanıp açılıyor.

Yarın yanı bugün saat 11-12 gibi ekran kartını teste sokacağım inşallah donanımsal bir sorun yoktur varsa da garantiye göndereceğim mecbur bakalım ne çıkacak.

Umarım bak mısındır raporlara olay durumuna ve dumpları görmüşündür.
@VENGEANCE ANGEL
Ekran kartında aşırı bir ısınma söz konusu mu? Kasa içindeki hava sirkülasyonu nasıl? Ekran kartının termal macun bakımları yapıldı mı? Ekran kartına herhangi bir overclock gibi bir işlem yapıldı mı?

RAM'lerle alakalı bir durum yoktu aslında, OCCT'nin ekran kartı testi başarılı oldu mu? Eğer OCCT kullanırken, genelde ilk 10-15 dakikada sorun varsa mavi ekran olarak çıkar. Anladığım kadarıyla test başarısız oldu.

Isınma yoksa, hava sirkülasyonu iyiyse, macun bakımları da yapıldıysa, overclock falan yoksa, ekran kartında donanımsal bir arıza olduğu ihtimali artık çok yüksek.

PSU'nu belirtmemişsin. Belki de PSU, ekran kartına istediği gücü veremiyordur?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı