Çözüldü i7-6700K sistemde mavi ekrandan sonra görüntü gelmemeye başladı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

bugraq

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2017
Mesajlar
41
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Ekran kartı
1060 6 GB Strix
Anakart
Z170K
İşlemci
i7 6700K
Öncelikle herkese merhabalar, bugün bilgisayarım mavi ekran yedi. %0’da biraz takılınca ben de beklemek istemedim kasadaki açma tuşuna basılı tutarak bilgisayarı kapattım. Bilgisayarı tekrar açtığımda ise monitöre görüntü gelmemeye başladı. RAM’leri çıkarıp taktım, SSD’nin kablolarını çıkarıp sistemi başlattım, GPU’nun güç kablolarını çıkarıp sistemi başlattım fakat nafile ekrana görüntü hala gelmedi. Ekran kartım 1060 6 GB Strix, ekran kartındaki HDMI portunun hemen yanında bir adet daha HDMI portu var. HDMI kablosunu oraya takıp denememe rağmen görüntü yine de gelmedi.

PC’nin mavi ekran yemesinin sebebi: Zoom derslerinde kullandığım USB girişli kameramın kablosuyla biraz oynayınca sistem mavi ekran yiyor. Normalde mavi ekrandan sonra sistem tekrardan açılırdı fakat bu sefer nedense açılmadı. Mavi ekrandayken PC’yi kapatmış olmamdan kaynaklanıyor olabilir belki.

Salı günü ilk final sınavım var ve online olacak. Salı gününe kadar bu sorunu çözmem gerekiyor. Bu sorunu çözmemde bana destek olursanız çok sevinirim.

(İnternette ve forumda bir sürü araştırma yaptım fakat yine de çözüme ulaşamadım o yüzden bu başlığı açtım. Zaten forumda çözümü var demeyin.)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Yapılan hareket kablonuzu etkilemiş olabilir.

Bir kablo alıp bence ayrıntılı duralım bu konuya.
Merhabalar, tekrardan @KojiroHyuga04 . Yeni eve taşındığımdan dolayı aile evinden yanıma sadece tek bir tane HDMI kablosu aldığımı düşünüyordum fakat az önce çekmeceleri karıştırırken bir adet daha HDMI kablosu buldum. Sorun gerçekten de HDMI kablosundaymış. Diğer HDMI kablosu tüm sorunu çözdü. Ekran kartında, anakartta, ramlerde veya monitörde hiçbir sıkıntı yok Allaha şükürler olsun ki. Arızalı webcam sadece HDMI kablosunu bozmuş. Anakartta da bir soruna yol açabilirdi. Sizlere tavsiyem sakın daha ucuz diye oem webcamlere başvurmayın. Az kalsın başıma çok büyük bir iş alıyordum. Yardımlarınız için sizlere minnettarım, iyi günler geçirmeniz dileğiyle.. hoşça kalın..
 
Tahmin ettim, çünkü sistemi kapattım demiştiniz.

Olsun, sorunu çözdük görüntü aldık.
Konunuzu çözüldü işaretleyebilirsiniz.
Aklımda bir soru işareti daha var. Bu sistemimin geçirdiği ilk mavi ekran değil ki. Bundan öncesinde de mavi ekran olduğunu hatırlıyorum. Onların minidump dosyası neden klasörün içinde yok peki?
 
Rica ederim ne demek, siz de kendinize iyi bakın. Başarılar dilerim sınavlarının için.
Çok teşekkürler iyi dileklerin için. Ufak bir sorunumuz daha var gibi görünüyor. 2x8 RAM takıyor olmama rağmen şu an sadece 8 GB RAM gözüküyor sistemde. Acaba RAM'leri çıkarıp takarken mi bir hata yaptım. Tekrardan mı çıkarıp taksam? RAM'ler 2. ve 4. slotta takılılar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı