i7 6700K ve GTX 970 Performans Düşmesi

nathan

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar arkadaşlar. İlk önce sistemimden bahsetmek istiyorum. i7 6700k, GTX 970 ve soğutma olarak da H115i kullanıyorum. 2 hafta kadardır sistemde performans kaybı yaşıyorum. CPU, GPU değerlerim düşük. Hatta boş işlemci sıcaklığım 28 derece sabit bile denebilir. 30 derece oluyor veya olmuyor. Sorun olmadığı zamanlarda 40 civarıydı. Buna bağlı olarak oyunlarda FPS de alamıyorum. 300 FPS'lik oyunlar 20 FPS'ye kadar düştü. Bir donanımımın hasarlandığını düşünmeye başladım. 31 Mayıs'a kadar garantileri devam ediyor. 1-2 güne yardımınızla sorunu çözüp problem varsa da garantiye yollamak istiyorum.
Not: Termal macunu yeniledim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güncel hocam hepsi. Pek isterik çalışmıyor PC. Bir eski performansına dönüyor bir düşüyor. Sıcaklık değerleri iyi performansta olması gereken sıcaklıkta düşüşe geçince de sıcaklık hiç olmayacak bir dereceye iniyor. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünüyorum ama anakartımla işlemciyi neye göre sınarım bilmiyorum.

Daha fazla beklemeden yollayın. Çileli ve zorlu bir iştir ama önünüzde az bir zaman zarfı var bence garantiye yollayın. Çünkü şimdilik sprun çözülse bile sonradan tekrar hortlama ihtimali var.

CPU Volt düşüyordur belki?
Zaten bende öyle bir problemden şüpheleniyorum. BİOS'a girdiğimde 0.8 değerini görüyorum. Normalde 4.00 olması gerekiyor ama önceden böyle bir sorunum yoktu. Bootlayıp hemen kullanıyordum. CPU hızı çok dalgalı oldu. Şimdi birden bir sorun çıkınca şaşırdım.
Daha fazla beklemeden yollayın. Çileli ve zorlu bir iştir ama önünüzde az bir zaman zarfı var bence garantiye yollayın. Çünkü şimdilik sprun çözülse bile sonradan tekrar hortlama ihtimali var.
Acil çözüm bulamazsam yarın daha yollucam hocam. Formattır, söküp yeniden kurmadır, ekran kartı değiştirip denemedir hepsini yaptım. Anakartım veya işlemcimden şüpheleniyorum. Anakartımı yazmayı unutmuşum. MSİ Z170A M7

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı