i7 6700K ve R9 390 sisteme 2K ve 144 Hz monitör alınmalı mı?

alialtıner455

Hectopat
Daha fazla  
Sistemimde 1080p 1ms 60 Hz 24 inç Asus monitör kullanıyorum. Sizce 2K'ya geçmeli miyim? Görüntüm daha net olsun istiyorum oyun oynarken, video izlerken. AOC AG241QX modeli hoşuma gitti fiyat performans olarak baya iyi gibi görünüyor. 2K, 144 Hz, 1 ms ve Freesync özelliği var. Bazı korkularım da var tabi. Sistemim güçlü bir sistem ama 2K'da 144 Hz'lere cıkamam ultra ayarlarda. Belki orta ayarla 100'ü gecebilir ama bu sefer de 144 Hz monitörde 60 FPS oyun oynamak 60 Hz monitorde 30 FPS almak gibi mi olur?
Beni aydınlatır mısınız? Gecmeye değer mi? Sistem özellikleri:
  • i7 6700K
  • MSI R9 390
  • MSI Z170A M7
  • GSkill 2400 MHz DDR4 16 GB RAM
  • Samsumg 950 Evo SSD
  • Corsair CX750 PSU
  • Corsair H60 sivi soğutma
2K'ya gecince iyi ki gecmisim diyebilir miyim? Avantajlar ve dezavantajlar ne olabilir ya da baska bir monitor tercihiniz nedir? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Konu güncel.

R9 390 1080P de bile AAA oyunlarında 144 FPS verecek bir kart değilken bu performansı 2K da beklemek hayalcilik olur. İlerisi için monitör işeme yarar dersen ve ilerde daha da güçlü kart alıp bu çözünürlükte kullanacaksan o zaman bu monitörü alabilirsin. 1080P monitörden 2K monitöre geçilir mi dersen pek geçmeni tavsiye etmem. 1080P hala yeterlidir görüntü olarak, 2K elbette daha iyidir ama dağlar kadar fark yok.

R9 390 1080P de bile AAA oyunlarında 144 FPS verecek bir kart değilken bu performansı 2K da beklemek hayalcilik olur. İlerisi için monitör işeme yarar dersen ve ilerde daha da güçlü kart alıp bu çözünürlükte kullanacaksan o zaman bu monitörü alabilirsin. 1080P monitörden 2K monitöre geçilir mi dersen pek geçmeni tavsiye etmem. 1080P hala yeterlidir görüntü olarak, 2K elbette daha iyidir ama dağlar kadar fark yok.
Verdiğiniz bilgiden dolayı teşekkür ederim. Bende çok düşündüm ve şuan monitör almamaya karar verdim. 1080P 144HZ lere baktım ama bu sefer ileriye dönük bir monitörde olmuycak. En iyisi ileride yeni bir ekran kartına yatırım yapıp ondan sonra güzel bir ekran satın alırım.
Yoksa 1080P 144HZ freesync bir monitöre geçsem mutlu edermi beni ?
Ekran modelim şuan kullandığım :
• ASUS VN247

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı