2K 144 Hz ve monitör önerisi

Yaptığım seçim açısından bilgilendirme geçmek istedim. Attığınız Dell ile MSI-27-G274QPF-QD (quantom dotlu olan) arasında kalıp MSI aldım. 1-2 Memnun olmayan insan gördüm fakat @Saint Lucia güvendiğim bir monitör uzmanı olduğu için aradaki 1milyar ile 16.7 milyon renk farkından dolayı MSI tercih ettim. Onun dışında aralarında pek fark yoktu zaten. 27 MSI G274QPF QD FLAT IPS 2560X1440 (WQHD) 16:9 170HZ 1MS GAMING MONITOR bir 200 liracık daha uygundu aynı zamanda.

Dell ve MSI iyi modeller. Berkay hocamızın yazdığı gibi bende şikayet edenleri görünce direkt olarak öneri potamdan kaldırdım. Fakat bu önermiyorum demek de değil.
Teknik olarak incelediğimde bir kusur bulamıyorum. İnsanların QD renk düzenine alışamadıklarını düşünüyorum ya da MSI renk paleti konusunda biraz farklı geliyor insanlara.
İki seçenekte sizi üzmeyecekti. Şimdiden hayırlı olsun.
Geldiğinde gerekli testleri yapın ve düşüncelerinizi bize açıklayın. 🙏

Dell ve MSI iyi modeller. Berkay hocamızın yazdığı gibi bende şikayet edenleri görünce direkt olarak öneri potamdan kaldırdım. Fakat bu önermiyorum demek de değil.
Teknik olarak incelediğimde bir kusur bulamıyorum. İnsanların QD renk düzenine alışamadıklarını düşünüyorum ya da MSI renk paleti konusunda biraz farklı geliyor insanlara.
Neleri oneriyorsunuz 8-9.5kya hocam. Bir de siyah nokta cikma ihtimali ne kadar MSI monitorlerde

Son düzenleme:
Neleri oneriyorsunuz 8-9.5kya hocam. Bir de siyah nokta cikma ihtimali ne kadar MSI monitorlerde

Birincisi siyah nokta-stuck pixel-ölü pixel bunlar şansa bağlı durumlar. En pahalı üründen en ucuz ürüne kadar denk gelebiliyor. TV, telefon, monitör fark etmez. Bu yüzden bunu cevaplamak imkansız.
İkincisi ise ne tarz bir monitör arıyorsun? 10K ve altında her çeşit monitör bulunuyor. Siz nasıl bir şey arıyorsunuz? Mesela; CS oynayan biri 240Hz monitör arar en kötü. Güçlü sistemi olan ve hikayeli oyunlar sevenler 2K monitör bakar en kötü. Gibi gibi...

Birincisi siyah nokta-stuck pixel-ölü pixel bunlar şansa bağlı durumlar. En pahalı üründen en ucuz ürüne kadar denk gelebiliyor. TV, telefon, monitör fark etmez. Bu yüzden bunu cevaplamak imkansız.
İkincisi ise ne tarz bir monitör arıyorsun? 10K ve altında her çeşit monitör bulunuyor. Siz nasıl bir şey arıyorsunuz? Mesela; CS oynayan biri 240Hz monitör arar en kötü. Güçlü sistemi olan ve hikayeli oyunlar sevenler 2K monitör bakar en kötü. Gibi gibi...
Cevap icin tesekkurler. 4070 Sistemin yanina calisma ve hikaye oyunlari odakli 27 inc qhd bir monitor ariyorum. 8k civarina olsa iyi olur ama farka degecekse 9kya cikabilirim.

Bonus olarak bunu buldum ucuz diye mantikli geldi ama VA ve 75 Hz olmasi dusunduruyor. Cok yeni bir urun oldugu icin hic yorum yok. MSI Pro MP273QV 27 Inç 75Hz 1ms WQHD Adaptive Sync VA Monitör - Gaming.Gen.TR

Cevap icin teşekkürler. 4070 Sistemin yanina calisma ve hikaye oyunlari odakli 27 inc QHD bir monitor ariyorum. 8K civarina olsa iyi olur ama farka degecekse 9kya cikabilirim.

Bonus olarak bunu buldum ucuz diye mantikli geldi ama VA ve 75 Hz olmasi dusunduruyor. Cok yeni bir ürün oldugu icin hiç yorum yok. MSI Pro MP273QV 27 Inç 75Hz 1ms WQHD Adaptive Sync VA Monitör - Gaming.Gen.TR

Baktığın MSI oyun için tasarlanmış bir monitör değil. Kullanılır ama amacı daha çok ofis monitörü olarak çalışmak. Hızlı bir tepki alamazsın. Pek doğru bir tercih olmaz.

Bütçen hep konuştuğumuz MSI-QD'ye veya Dell'e yetmiyorsa geriye kalan seçenekleri koyacağım.
Gigabyte G27Q üzmez. F/P üründür. Ucuz olma nedeni 2020'de çıkmış bir model olması.
ViewSonic üzmez. Yeni üretilmiş bir monitör istiyorsan değerlendirebilirsin.
MSI G272QPF eğer QD'ye bütçe yetmiyorsa QD'siz versiyonu olup aynı familyadan olan bu MSI'de tercih edilebilir.
Size bu üç monitör gider.
VA panel önerisi yapmıyorum. Ghosting durumu belli olmuyor. Aşırısı can sıkar.

Baktığın MSI oyun için tasarlanmış bir monitör değil. Kullanılır ama amacı daha çok ofis monitörü olarak çalışmak. Hızlı bir tepki alamazsın. Pek doğru bir tercih olmaz.

Bütçen hep konuştuğumuz MSI-QD'ye veya Dell'e yetmiyorsa geriye kalan seçenekleri koyacağım.
Gigabyte G27Q üzmez. F/P üründür. Ucuz olma nedeni 2020'de çıkmış bir model olması.
ViewSonic üzmez. Yeni üretilmiş bir monitör istiyorsan değerlendirebilirsin.
MSI G272QPF eğer QD'ye bütçe yetmiyorsa QD'siz versiyonu olup aynı familyadan olan bu MSI'de tercih edilebilir.
Size bu üç monitör gider.
VA panel önerisi yapmıyorum. Ghosting durumu belli olmuyor. Aşırısı can sıkar.
Cok tesekkurler hocam. Bunlarin arasinda en iyisi sanirim MSI olan, yabanci forumlarda baya ovuldugunu gordum. Peki Asus ve lg'nin 8.5klik modelleri nasildir, deger mi o fiyata cikmaya?

Evet siparişi geçtim muhtemelen cuma ya da perşembe günü elimde olur. Ben monitör konusunda bazı şeyleri çok takmamaya çalışıyorum hepsinde sorunlar var. Hiç mükemmel diyebileceğim sorunsuz monitör görmedim henüz. O yüzden kusur aramaya çalışmayınca çokta kafaya takacak bir şey olmuyor. Işık sızması abartılı olmadığı, ölü piksel çıkmadığı sürece benim açımdan problem yok. @jojofan ben TUF kullanıcısıyım tuf önermiyorum övüldüğü kadar kaliteli olduğunu düşünmüyorum TUFun.

Cok teşekkürler hocam. Bunlarin arasinda en iyisi sanirim MSI olan, yabanci forumlarda bayağı ovuldugunu gordum. Peki ASUS ve LG'nin 8.5klik modelleri nasildir, deger mi o fiyata cikmaya?

ASUS'a hiç bulaşma. LG ise kötü bir model. Parlaklık nit değeri o kadar zayıf ki anlatmaya kelimeler yetmez. 2K ve HDR destekli bir monitörün HDR 400 sertifikası olmalı + HDR ile 400 nit parlaklık sunmalı. Yoksa o yazılan HDR cacık HDR oluyor.

Hiç mükemmel diyebileceğim sorunsuz monitör görmedim henüz.

Şu cümle ile olayı kaptığınızı anlıyorum. Binlerce kez şu cümleyi kendim yazmışımdır. Bunu insanlara anlata anlata yıllarım geçti. Bu işin bütçeyle de alakası yok. Kusursuz ürün yok. Maalesef yok. Olsa keşke hepimiz alsak.

ASUS'a hiç bulaşma. LG ise kötü bir model. Parlaklık nit değeri o kadar zayıf ki anlatmaya kelimeler yetmez. 2K ve HDR destekli bir monitörün HDR 400 sertifikası olmalı + HDR ile 400 nit parlaklık sunmalı. Yoksa o yazılan HDR cacık HDR oluyor.

Şu cümle ile olayı kaptığınızı anlıyorum. Binlerce kez şu cümleyi kendim yazmışımdır. Bunu insanlara anlata anlata yıllarım geçti. Bu işin bütçeyle de alakası yok. Kusursuz ürün yok. Maalesef yok. Olsa keşke hepimiz alsak.
Tmmdir hocam tesekkurler

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı