i7 740QM işlemci hızı 1.86 GHz'ten yukarı çıkmıyor

yalcines

Hectopat
Katılım
2 Temmuz 2012
Mesajlar
18
Daha fazla  
Meslek
Yazılım Geliştirici (MCSD)
i7 740 QM işlemcimin normalde 2.93 GHz'e (TurboBoost) kadar çıkması gerekiyor. Fakat bugün sadece 1.86'ya kadar çıktığını farkettim. Normalde 2 ve üzerine çıkıyordu. İntel'in TurboBoost Monitorunden takip ettiğimde ne kadar kasarsam kasayım 1.86'yı geçmiyor. Bu sebepten de yavaşladı. Sorun nerede?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Casper Nirvana:

i7 740QM
6 GB RAM
nVidia 425M
640GB HDD

Şu an cpu ısısı (AIDA64 ile baktığmda) 64 civarnda. Sadece net sayfası açık. Klimalı ortamdayım. Elimle baktığmda çokta sıcak gelmedi. İşlemci fanıda çalışmıyo o kadar.
 
Notebook'larda şarj adaptörü prize takılı olmadığı zaman oluyor böyle sorunlar. Mesela bendede 2.20 Ghz olması gereken işlemci sadece pilde çalışırken 1.4 Ghz hızına düşüyor.
 
Arkadaşlar ilginiz için çok Teşekkür ederim fakat sorun msconfig te ön yükleme gelişmiş seçenek inden işlemciyi daha önceden 4 seçmemişim orayı pasif veya 8 işlemci yaptğımda sorun kalmadı :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun böyle çözüldüyse çok ilginç :) 4 yapmıştım ben de onu sıkıntı çıkmadı ama yine de kontrol edeyim.
 
Sorun böyle çözüldüyse çok ilginç :) 4 yapmıştım ben de onu sıkıntı çıkmadı ama yine de kontrol edeyim.


Bazı forumlarda en yüksek yapın falan deniyo. Benim i7 olduğundan 8 işlemci gözüküyodu. Ben nedense 4 yapmışım ama en iyisi kendi haline bırakmak. Aynı ayar yerinn sağ tarafnda RAM'i de ayarlayabiliyoruz. Karıştırmazsak daha iyi.
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı