Çözüldü i7 7700 HQ ve GTX 1050 kasma sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SupRyze

Centipat
Bilgisayarımın özellikleri iyi ama kasıyor 1 hafta önce format atmıştım format atmadan önce her şey iyiydi ama format atınca LOL gibi basit bir oyunda bile kasıyor 50 FPS'i anca görüyorum en düşük ayarlarda sorun nedir acaba? Nasıl çözerim?
Özellikler:

i7 7700 HQ işlemci.
GTX 1050 2 GB ekran kartı.
16 GB RAM.
250 GB SSD.
1 TB HDD.
Acaba niye kasıyor bigisi olan beni de aydınlatabilir mi acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Teşekkürler bir de nereden sorun çözüldü olarak işaretleniyordu ben daha yeniyim de bilmiyorum kusura bakmayın
Olur mu öyle şey :) sanırım beğen butonunun yanında en iyi mesaj olarak seç var. Onu seçtiğinizde moderatörler gerisini hallediyor.
Format da atsan, Windows otomatik sürücü yükleyip karışıklığa sebep olabiliyor.

Dr, ver booster isimli uygulama ile yükledim Driver'ları ama ekran kartı sürücüsünü manuel yükledim
Format da atsan, Windows otomatik sürücü yükleyip karışıklığa sebep olabiliyor.

Şimdi LOL ile MSI afterburnırı kuruyorum size dereğlerini atacağım
Söylediğim değerlerin hepsinin olması gerek, sadece sıcaklıklar değil.
Yüksek performansta yeni güç planı oluştur.
DDU ile GPU sürücüsünü silip temiz kurulum yap.

Tüm değerler burada bakabilrsiniz

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    825,7 KB · Görüntüleme: 72
Son düzenleme:
Şimdi yapacağımız bir sürü şey var. Çünkü CPU frekansları çok anormal gözüküyor.
Öncelikle Windows güç ayarlarına girip kontrol edeceğiz.
Pile sağ tıklayıp güç seçenekleri - plan ayarlarını değiştir - gelişmiş güç ayarlarını değiştir - işlemci durumlarının %100 olduğundan emin oluyoruz.
Güç Planı.png
İkinci olarak sürücülerinle ilgileneceğiz. DDU uygulamasını indirip, açıyoruz. Seçenekler kısmının bu şekilde olduğundan emin olup, Ekran kartı ve Nvidia'yi seçtikten sonra temizliğe başlıyoruz. Ardından güncel olarak indirdiğimiz Nvidia sürücüsünü el ile kuruyoruz.
DDU.png

Şimdi yapacağımız bir sürü şey var. Çünkü CPU frekansları çok anormal gözüküyor.
Öncelikle Windows güç ayarlarına girip kontrol edeceğiz.
Pile sağ tıklayıp güç seçenekleri - plan ayarlarını değiştir - gelişmiş güç ayarlarını değiştir - işlemci durumlarının %100 olduğundan emin oluyoruz.
Eki Görüntüle 544118
İkinci olarak sürücülerinle ilgileneceğiz. DDU uygulamasını indirip, açıyoruz. Seçenekler kısmının bu şekilde olduğundan emin olup, ekran kartı ve NVIDIA'yi seçtikten sonra temizliğe başlıyoruz. Ardından güncel olarak indirdiğimiz Nvidia sürücüsünü el ile kuruyoruz.
Eki Görüntüle 544121

Driver'ı silip yükledim.
Pil ayarlarından da en düşük işlemci durumu 5 Ti onu 100 yaptım.
Şimdi ne yapııym.

Buradan senin cihazına uygun sürücüleri kurman gerekli, özellikle Chipset kısmından; Chipset ve Management Engine'i. Normalde tavsiye etmiyorum ama Intel'in otomatik sürücü yükleme uygulaması fena değil. Onu kurup sürücülerini güncelle. Sorun devam ediyor mu test et.
Windows güncellemelerini de yap kesinlikle.

Buradan senin cihazına uygun sürücüleri kurman gerekli, özellikle chipset kısmından; chipset ve management Engine'i. Normalde tavsiye etmiyorum ama Intel'in otomatik sürücü yükleme uygulaması fena değil. Onu kurup sürücülerini güncelle. Sorun devam ediyor mu test et.
Windows güncellemelerini de yap kesinlikle.

Verdiğiniz linkten chipset kısmına girip Win 10 için olanı indirdim ve denedim düzelmiş gibi.
Ama ben şimdi buna format atsam gene aynısı mı olacak acaba çünkü ben bir hata yapıp SSD varken gittim HDD'ye kurudum windowsu da format atsam bir sorun olur mu?

Verdiğiniz linkten chipset kısmına girip Win 10 için olanı indirdim ve denedim düzelmiş gibi.
Ama ben şimdi buna format atsam gene aynısı mı olacak acaba çünkü ben bir hata yapıp SSD varken gittim HDD'ye kurudum windowsu da format atsam bir sorun olur mu?
Hayır sorun olmaz. Chipseti yine kurarsın. Olursa da buradayız her zaman yardım için, konu açarsın. Çözülmeseydi Throttlestop kurduracaktım sana. Sistemi kesinlikle SSD'ye kur tam verim için.
Sorunu çözüldü olarak işaretlemeyi unutma. Kolay gelsin :)

Hayır sorun olmaz. Chipseti yine kurarsın. Olursa da buradayız her zaman yardım için, konu açarsın. Çözülmeseydi ThrottleStop kurduracaktım sana. Sistemi kesinlikle SSD'ye kur tam verim için.
Sorunu çözüldü olarak işaretlemeyi unutma. Kolay gelsin :)

Teşekkürler bir de nereden sorun çözüldü olarak işaretleniyordu ben daha yeniyim de bilmiyorum kusura bakmayın

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı