OpenCore i7 7700 - RX 5700 XT sistem OpenCore siyah ekranda kalıyor

Egemenos

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar.
  • MSI Z270A Pro
  • Intel i7 7700
  • RX 5700 XT
OpenCore kurulumu yaparken siyah ekran yiyorum. Tahminimce ekran kartı dosyaları olmadığı için. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Diğer driverların kurulumları için de yardım istiyorum, kuramıyorum macOS yazılımını kasama ne yazık ki.

Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar.
  • MSI Z270A Pro
  • Intel i7 7700
  • RX 5700 XT
OpenCore kurulumu yaparken siyah ekran yiyorum. Tahminimce ekran kartı dosyaları olmadığı için. Bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz?
Diğer driverların kurulumları için de yardım istiyorum, kuramıyorum macOS yazılımını kasama ne yazık ki.

Şimdiden teşekkürler.
Bu hatayı OpenCore menüsünde mi alıyorsunuz yoksa kurulum yapılırken bir anda mı hata alıyorsunuz? Bu arada ekran kartı dosyaları yok derken hangi dosyaları koymadınız? Driver kurulumu derken ekran kartı tanıtma işlemi gibi şeylerden bahsediyorsanız onlara sistem kurulduktan sonra yapmanız daha iyi olabilir. Bu arada işlemciniz için uygun olan config dosyasını (Kaby Lake) seçtiğinize de emin olun.

Bu hatayı OpenCore menüsünde mi alıyorsunuz yoksa kurulum yapılırken bir anda mı hata alıyorsunuz? Bu arada ekran kartı dosyaları yok derken hangi dosyaları koymadınız? Driver kurulumu derken ekran kartı tanıtma işlemi gibi şeylerden bahsediyorsanız onlara sistem kurulduktan sonra yapmanız daha iyi olabilir. Bu arada işlemciniz için uygun olan Config dosyasını (kaby Lake) seçtiğinize de emin olun.

Merhaba,

OpenCore menüsünde "Install" dedikten sonra bir süre yükleme yapıyor fakat bir süre sonra monitöre görüntü vermeyi bırakıyor ve bilgisayarı yeniden başlatmak zorunda kalıyorum. Dediğiniz gibi diğer sürücüleri kurulumu tamamen yaptıktan sonra yapsam daha sağlıklı olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Open Config menüsünde install dedikten sonra bir süre yükleme yapıyor fakat bir süre sonra monitöre görüntü vermeyi bırakıyor ve bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum. Dediğiniz gibi diğer driverları kurulumu tamamen yaptıktan sonra yapsam daha sağlıklı olur.
Hocam peki kurulumda ekran gittikten sonra OpenCore menüsüne ekstra bir önyüklenebillen bir disk geliyor mu? Eğer yeni bir önyükleme diski geliyor ise ondan boot edip kurulum işlemini devam ettirmeye çalışın. Eğer bir önyüklenecek ekstra bir disk OpenCore menüsü gelmez ise kurulum yapılırken HDMI portu kullanmadığınızı kontrol edin çünkü arada HDMI portu macOS kurulumlarında sorun çıkartıyor.

Bizim imaj ile mi bu hatayi aliyorsunuz? Hangi surumu deniyorsunuz?

Sizin imaj ile hiçbir şekilde ilerleyemedim ne yazık ki farklı bir imaj ve doğru bir EFI dosyası buldum fakat her açtığımda macOS diskinden başlattığımda her zaman ekran gelmeyebiliyor bunun çözümü nedir? Bir de güncelleme yapamıyorum Big Sur 11.6 ya bunu nasıl çözebilirim yardımcı olabilir misiniz rica etsem?

Kext ve OpenCore guncellemesi gerekebilir. Kullandiginiz imaj icerigini bilmedigim için fazla bir şey diyemiyorum.

Peki ben sitede bulamadım önereceğiniz en güncel imaj ve ekran kartım ile işlemcime uyumlu hazır bir imajı nasıl bulabilirim bilginiz var mıdır yaratmaya çalıştım ama beceremedim o işlemleri yazılım eğitimine başlayacağım için işletim sistemim de güncel olmasını isterim şahsen.

Catalina ve ustu surumleri deneyebilirsin. İmaj için Catalina, Big Sur gibi alt kategorilere girdiginde sabitlenmis konulara bakabilirsin.

Big Sur kurmak istiyorum son sürüm olduğu için fakat sabahtan beri imajı 500KB de indiriyor ne yazık ki sizin önerebileceğiniz bir link var mıdır hızlı olması açısından?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı