i7 7700 ve RTX 2070 sistem kendini resetliyor

azizsanliturk

Femtopat
Daha fazla  
RAM
GSKİLL,16,3600 2X16GB
SSD veya HDD modeli
SAMSUNG 1TB M2.NVME
Ekran kartı
RTX 2070
Anakart
ASUS Z270-P
İşlemci
İ7-7700K 4.20
Merhaba arkadaşlar. Haftalardır bir bela başımda artık mentalim kalmadı. Konuya gelecek olursam, arkadaşlar PC kendi kendini resetliyor. Girmediğim forum, yapmadığım şey kalmadı. RAM'leri test ettim sağlamdı yenileme niyetim vardı zaten yeniledim denedim olmadı. SSD'yi taradım bir şey çıkmadı. Güç ölçümleri yaptım PSU'ya sıkıntı yok ama hadi dedim onu da değiştireyim yine aynı şeyi yaşadım. BIOS güncellemesi falan her şeyi yaptım. Herhangi bir ısı problemim yok. Yük altında veya değil fark etmiyor. Tam diyorum bu sefer oldu 4 saat sonra gidiyor. Bazen de o gün hiç resetlemiyor. Prizden gelen voltaja baktım 216V. Prizde toprak hattı yok, sıfırlama yaparak deneyeyim dedim yine devam etti kafayı yemek üzereyim.

Sistem:
  • Prime Z270-P ASUS ANAKART
  • RTX 2070
  • G.Skill 2x16 GB Trident Z 3600 MHz
  • Thermaltake 750W Gold
  • i7-7700K
  • Samsung 1TB SSD M2.NVMe

Merhabalar tekrardan arkadaşlar yoğun uğraşlar sonucunda sanırım artık bu beladan kurtuldum. Kernel-power 41 63 pc resetleme sonunda bitti. Bildiğiniz üzere bu hatanın birçok nedeni var. Benim problemim ses sürücülerin çakışmasından kaynaklanıyormuş. Başta umursamamıştım bundan olur mu ya falan diye küçümsemiştim ama gerçekten bundan kaynaklıyormuş. Nvidia ses sürücüsüyle realtek sürücü çakışıyor tabi bunu windows sana özelleşmiş olarak bildirmiyor. Velhasıl ben nvidia sürücüsünü devre dışı bıraktım 10 gündür problem yaşamadan bilgisayarı kullanabiliyorum. Umarım işinize yarar.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…