i7-7700HQ 92°C sıcaklığa ulaşma sorunu

MrTanrikulu

Kilopat
Daha fazla  
Monster Notebook aldım, henüz 70 gün falan oldu. Pek de kullanmadım sayılır. Geçen CPU %100 çalışırken Core Temp'ten değerlere baktım. Bazı çekirdekler 92°C idi. Bu normal mi? Sistem işlemcisi i7-7700HQ.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mevsimden kaynaklı Türkiye geneli sıcak havalar. Bunun etkisi var kesinlikle. Buna ek olarak Core Temp yerine farklı bir programla göz atalım. Siz yine de oynadığınız oyunun içinde MSI Afterburner ile anlık takip edin sıcaklığı. O değerleri bizimle paylaşın. Eğer yine bu aralıktaysa o zaman çözüme yönelik bir şeyler yaparız.

7.nesil leptop işlemcilerinde olan genel bir durumdur. Ben sırf bu sebepten 6.nesil işlemci tercih etmiştim. İşlemci sıcaklığı max 78-80 derece arası görüyorum. Normal bi durum 7.nesil leptop işlemcileri rahat 90 derecelere ulaşabiliyor.

Monster Notebook aldım, henüz 70 gün falan oldu. Pek de kullanmadım sayılır. Geçen CPU %100 çalışırken Core Temp'ten değerlere baktım. Bazı çekirdekler 92°C idi. Bu normal mi? Sistem işlemcisi i7-7700HQ.

Bugün sıcaklıktan dolayı MONSTER'ı aradım. Bu Control Center programından bilgisayarın modu "performans" modundan "güç tasarrufu" moduna aldığınızda sıcaklık değerleri inanılmaz düştü. FIFA18'de 100 derece görür iken 60-65 arası sabitleniyor sıcaklık. İlla ki FPS düşüşüne sebep olacaktır lakin 100 üzerinde FPS aldığım için bende herhangi bir sorun olmadı. Deneyebilirsiniz.

Aynı durumu NFS Payback oyununda da denedim yine 65 dereceyi geçmedi FPS olarakta tatmin edici FPS alıyorum. Tavsiye edebilirim.

Güç tasarrufunda kullanacaksak ne anlamı kaldı o sistemi almanın. Maalesef Monster yıllardır şu kasalarını toparlamadı ve sıcaklık yüzünden çok fazla şikyateçi var. 2011 de Monster alayım dedim ancak alan arkadaşlarım 1 yılda satmak zorunda kalmıştı bende gidip MSI almıştım.

Güç tasarrufunda kullanacaksak ne anlamı kaldı o sistemi almanın. Maalesef Monster yıllardır şu kasalarını toparlamadı ve sıcaklık yüzünden çok fazla şikyateçi var. 2011 de Monster alayım dedim ancak alan arkadaşlarım 1 yılda satmak zorunda kalmıştı bende gidip MSI almıştım.
Benim de Monster notebookum var sıcaklık 60'ın üzerine çıkmıyor. Tam yükte en fazla 70'i gördüm o kadar. Bunların aylık bakımı var termal macunu düzenli bir şekilde yenilemen gerekiyor.

Benim de Monster notebookum var sıcaklık 60'ın üzerine çıkmıyor. Tam yükte en fazla 70'i gördüm o kadar. Bunların aylık bakımı var termal macunu düzenli bir şekilde yenilemen gerekiyor.
Gayet başarılı ancak 1050 ile o işlemciyi kullanmışlar ekran kartı fazla düşük kalmış

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı