i7 7700HQ UnderClock Mantıklı mı?

Daha fazla  
Bilgisayarım HP Pavilion Power CB008-NT idi sanırım.
Bilgisayarımın tek fanı bozuk olduğunu düşünmekteyim. Bundan dolayı işlemcime underclock yapmak istiyorum sizce gerekli mi? Sıcaklıklar PUBG gibi bir oyunda 90 dereceye zorlayıp asla 90 üstüne çıkmıyor genellikle 85-87 arası.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fanın bozuk olmasından ziyade, fan kanalları toz, kir vs. sebebiyle tıkanmış olabilir. En son ne zaman macun yenileme ve bakım yaptınız?

Undervolt önermiyorum. Laptop için 80 derece civarı normal değerler.

Fan bozuk olsa sıcaklık yüzünden frekans düşerdi. Fan temizliği ve iyi bir termal macun yenilemesi ile sıcaklık daha iyi değerlere iner. Macunun kalitesi sıcaklığa epey etki ediyor.

Kesinlikle hayır. Onun yerine undervolt yap. Ne performans kaybın olur, ne de sıcaklıklar 90'ı bulur.
Underclock yazmışım yanlışlık olmuş bende undervoltu kastediyordum.
Fanın bozuk olmasından ziyade, fan kanalları toz, kir vs. sebebiyle tıkanmış olabilir. En son ne zaman macun yenileme ve bakım yaptınız?

Undervolt önermiyorum. Laptop için 80 derece civarı normal değerler.
Şöyle ki fanların ne hızla döndüklerine baktığımda biri 2000 RPM iken diğeri 150 - 250 RPM arası geziyor.
Önce temizlik yapıp sonra fanı değiştirseniz? Daha sağlıklı olmaz mı :)
Temizlik yapmak istiyorum ama babam izin vermiyor neymiş bozarmışım. Garantiye verelim onlar yapsın diyor garantiye de 15 tatilde vermek istemiyorum sonrasında veririm.
Arkadaşlar bir de fandan Traktör gibi ses geliyor buraya nasıl ses kaydı yüklendiğini bilmediğim için atamıyorum ama böyle fan sanki bişeye çarpıyormuş gibi.
Konu güncel. Yardım edebilecek var mı acaba ?
Arkadaşlar fikirleri hala bekliyorum. Bana kalırsa yapacağım ama nasıl yapıldığını bilmediğim için korkuyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı