Rehber i7-7700HQ ve GTX 1050 sistemin oyun performansını nasıl arttırdım?

Öncelikle yazının başında Forza Horizon 5 yüksek grafikler yazıyordu sadece sanırsam. Birkaç ayarlamalar yaptım kısmını okumadıysam affola. Hala yaptığınız ayarlar "tamamen" yüksek ayarlar değil. Ben RTX 3050'de bu FPS'leri alamazken siz nasıl alıyorsunuz diye düşünmüştüm. Yaptığınız "ayarlamalar" sonucunda aldığınızı görünce her şey yerine oturdu. Ben size yalancı demiyorum. Ek olarak antisoptik filtreleme, gölge detayı (az etkisi) ve yansıma kalitesi düşükteyken bu FPS'leri almanız normal değil ama ekran kartınızda başarılı bir iş çıkartmışsınız tebrik etmek lazım. Dediğim ayarları da yükseğe alıp FPS'i paylaşabilirseniz her şey yerine oturacaktır. Benim sizi kötüleme, taş atma veya haksız çıkarma gibi bir amacım yok. Kendi bilgisayarımda "yüksek" ayarlarda bu FPS'leri alamayınca şüphe duymuştum + sinirlenmiştim. Teşekkürler.

@merteknn , adamın görüntü ayarları neredeyse yüksek ön ayara çok yakın, hepsinin illa ki yüksekte olması mı şarttı onu anlayamadım ben, gelip de konuda sadece buraya bu kadar takılmaya bile gerek yoktu, bu arada siz de bütün ayarları yükseğe çekmek zorunda olmadığınız gibi bazı grafik ayarları görüntüyü o kadar aman aman iyileştirmemesine rağmen gereksiz yük de bindiriyor, siz de deneyebilirsiniz. Ha bu arada yukarıdaki mesajımda masaüstü 1060 6G ile de yüksek (high) presette 100-110FPS+ alıyorum demiştim ya benimkinin hepsi yüksek ön ayarda yalnız aşağıya yedek sistemimdeki diğer i5-7500 işlemcimle zamanında kayıt aldığım videoyu da göndereyim, yanlış anlaşılmasın.

Bu açık yoldaki performans:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu da benchmark modu (dediğim gibi bench modunda değerler ekran kartına aşırı yük bindiği için daha düşük)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Teşekkür ederim. Arkadaşa son bir soru sordum. Yanıt bekliyorum. Antisoptik filtrelemeyi gölge detayı vs bunları ben de kapatacağım Forza'yı sonraki yüklediğim zaman.

Paylaşacağım ama yanlış anımsamıyorsam açık dünyada 48-54 Bench'te 45 47 veriyordu.
Teşekkürler hocam.
Hocam bu arada Memory ve Core hızın GTX 1050 4GB Mobile OC kıyasla hemen hemen 200 Core ve 600 Memory yüksek olduğu için aynı zamanda 1060'ın kendi öz teknik özellikleri (çekirdekler vesayre) sebebiyle FPS'in çok iyi olmuş. 1060 kart süper performans veriyor. Dikkat edersen kullanım yüksek ve Throttle yok. Voltaj da tam ayarında. İşlemci de sistemi çok iyi besliyor. Gayet yeterli kalıyor. Beğendim performansını sisteminin.

@erengore hocam sağolun, i7 8700 işlemci de var şu en elimde yalnız onu ilerleyen zamanlarda 3060 Ti ayarı bir kart vs alabilirsem diye benchmark testine dahil etmiyorum şu an, 1060 ile yatıyor resmen .

Bu arada konu dışı olacak ama sürekli bu PP'ne koyduğun kızı tanıyor muyuz? Eğer tanıyorsak ismini merak ettim de

Bende çok merak ettim hocam, cevap bekliyorum eren hocamdan

Bende çok merak ettim hocam, cevap bekliyorum eren hocamdan
Dasha Taran hocam.

Senin en basta hatan 1050 gibi bir kart ile 3050'yi karsilastirmak zaten. Optimizasyon bir yere kadar 1050'yi bastan asagiya optimize etsen alacagi ekstra performans %3-%10, 3050 neredeyse 2 kat hizli 1050 Ti'den.

Rainbow6 FPS testini Vulkan moddamı yaptınız?

Hocam peki i7 9750H CPU ve 2080 GPU için ayarlamalardan neyi nasıl değiştirirdiniz?
Hani bu tarz işler için en iyi verimi almak deneme yanılmayla oluyor ya ondan ötürü günler alır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…