Çözüldü i7-7700K 1070Ti Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Onurbey1453

Decapat
1080p'de 144 Hz monitöre sahibim ve FPS oyunları oynuyorum (PUBG, CS:GO, Fortnite, CoD 4)

Oyun içinde GPU kullanımım %80'in üstüne çıkmıyor, grafikleri yükselttiğim zaman %99 sabit çalışıyor lakin benim FPS'im yüksek olmak zorunda, yani çözünürlükleri düşürüp ne kadar fazla FPS alırsam kar, bu tür oyunları oynayanlar bilirler.

Bunun bir çözümü var mıdır acaba, örnek sistem videoları aşağıya bırakıyorum onlarda bendeki gibi bir problem gözükmüyor.
RAM'lerim tek kanal 8 GB, ondan mı oluyor, onu da kestiremedim. Sıcaklık değerleri CPU max. 70, GPU max. 60 derece.

Sistemim:
Asus Prime B250M-K 2400 MHz Anakart
i7-7700K 4.2 (Stock) İşlemci
Asus Cerberus GTX 1070 Ti
Corsair Vengeance 1x8 GB 2400 MHz RAM
256 GB SATA SSD
2 TB 7200 RPM HDD
Aerocool PCAS 750Watt Gold+80 PSU

Örnek sistem, oyun için FPS değerlerini yansıtan videolar:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videodada bana benzer bir sorun var ama çocuğun atladığı bootcampe atladığımda ayarlarım düşükken 50 FPS'lere iniyorum, burada gördüğünüz üzere 90 altına düşmüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda anlattığım sorun neredeyse hiç olmuyor ve arkadaş 120 FPS altına düşmüyor.

Bende ise ilk videodaki yere atladığımda 50 FPS, 2. yere atladığımda 60 FPS.

1050 Ti vardı, 1070Ti alıp da kasarak oynamak gerçekten acı verici. Çözünürlüğü arttır, karta yüklen tarzı öneriler yapmayın lütfen, onu ben de biliyorum. o zaman zaten 100 FPS üzerine çıkmıyor ama kart tam çalışıyor. Ben kartı düşük ayarlarda nasıl tam çalıştırırım onun peşindeyim.

Önerisi olanlar veya bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi, şimdiden herkese teşekkürler.

Çözüm
Konuyu bugun itibari ile çözmüş bulunuyorum.
1x8 GB Corsair Vengeance 2400 MHz RAM'ime 1x8 GB daha takviye yaptım ve Dual Channel çalıştırdım
Nihayi sonucunda korkunç bir GPU kullanımı (en az %95) ve korkunç bir FPS ortaya çıktı (en az 140)
PUBG de denemesini yaptım ve sorunsuz bir şekilde çözüldü.
Eğer ki iyi bir ekran kartı ve işlemciniz varsa 16 GB Dual Channel RAM çalıştırın keyfinize bakın.
Pati Fetisisti sendede varsa aynı sorun ben 2400 mhz 1x8 gb ram aldım kargoda geldiğinde paylaşacağım sonucu ama sanmıyorum bunun bir çözümü olduğunu asıl sorun işlemcin ekran kartına göre çok iyi olacak yani i7 7700k ile 1070 ti darboğaz şansı yok ama kartı %99 calıstırmıyorda düşük ayarlarda .

mesela i7 8700k veya i9 9700k gibi güçlü işlemciler çalıştırıyor diye tahmin ediyorum .

senin makinanda yapacağın ramlerinin xmp desteği yani mhz artırması varsa onları anakartının frekansına çekmeni yani 3200 mhz yapmanı tavsiye ederim bende 2400 mhz yaptım 2133 den biraz fark etti 2. ram geldiğinde biraz daha fark edeceğini sanıyorum
ama 1080 ekran kartına ryzen 7 2700x gibi bi işlemci uçurum birsey kullanacaksın ki kart %99 da çalışsın diye düşünüyorum
tabi bunlar varsayım tecnopattan öneri yok .

İmzamdaki sistemle oynuyorum. PUBG de ekran ölçeği %100, Ultra ayarlarda 130 FPS alıyorum.
Normal oynayış ayarlarım: Kenar yumuşatma, Görüş Mesafesi ve Doku Ultra, geri kalan ayarlar en düşük ayarlarda 150 FPS civarı oynuyorum.

Pati Fetisisti sendede varsa aynı sorun ben 2400 mhz 1x8 gb ram aldım kargoda geldiğinde paylaşacağım sonucu ama sanmıyorum bunun bir çözümü olduğunu asıl sorun işlemcin ekran kartına göre çok iyi olacak yani i7 7700k ile 1070 ti darboğaz şansı yok ama kartı %99 calıstırmıyorda düşük ayarlarda .

mesela i7 8700k veya i9 9700k gibi güçlü işlemciler çalıştırıyor diye tahmin ediyorum .

senin makinanda yapacağın ramlerinin xmp desteği yani mhz artırması varsa onları anakartının frekansına çekmeni yani 3200 mhz yapmanı tavsiye ederim bende 2400 mhz yaptım 2133 den biraz fark etti 2. ram geldiğinde biraz daha fark edeceğini sanıyorum
ama 1080 ekran kartına ryzen 7 2700x gibi bi işlemci uçurum birsey kullanacaksın ki kart %99 da çalışsın diye düşünüyorum
tabi bunlar varsayım tecnopattan öneri yok .
R7 2700x ilede aynı performansı aldım.Bellek frekansım 3200 Mhz , denemediğim tek şey belleği iki slot yapmak. Bende en kısa zamanda bir slot daha bellek ekleyeceğim eğer sorun çözülmesse anakart ve işlemcimi satıp İntele geçiş yapacağım.

Konuyu bugun itibari ile çözmüş bulunuyorum.
1x8 GB Corsair Vengeance 2400 MHz RAM'ime 1x8 GB daha takviye yaptım ve Dual Channel çalıştırdım
Nihayi sonucunda korkunç bir GPU kullanımı (en az %95) ve korkunç bir FPS ortaya çıktı (en az 140)
PUBG de denemesini yaptım ve sorunsuz bir şekilde çözüldü.
Eğer ki iyi bir ekran kartı ve işlemciniz varsa 16 GB Dual Channel RAM çalıştırın keyfinize bakın.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı