i7 7700K ve GTX 1070 sistem yüksek GPU kullanımı sorunu

Kadir Alamet

Hectopat
Daha fazla  
Sistemim;
  • Asus ROG Strix GTX 1070.
  • i7 7700K
  • Corsair Vengeance 2x8 GB 2400 MHz
  • Asus ROG Strix B250G
  • Windows 10 Pro 64bit
Yukarıda yazdığım sisteme Samsung 250 GB 970 Evo Plus M.2 SSD'ye yükselttim. Format attım ve tüm aygıt yazılımlarımı kontrollü bir şekilde güncelledim. Oyunlarda GPU'nun %100 yükte çalıştığını fark ettim. Bu durumun oyunlarda ciddi takılmalara neden olduğu kanısındayım. Oyunla beraber eş zamanlı olarak yayın yapıyorum ve bu durum daha da vahim oluyor. Hem grafiksel olarak hem de akıcılık olarak sistem beklediğim performansa ulaşamıyor. Tekrar format atmak aklıma gelse de donanımsal bir problem yaşadığım ihtimali beni bundan geri durmaya itiyor. Fikir ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Fps açıkken kart ne var ne yok kullanır zaten normal :) takılmaya gelince işlemci ve kartın driverlarını ve sıcaklıklarını kontrol et. Takılması için bir sebep yok gibi görünüyor. Fps ler de gayet iyi :S

Fikrini belirten ve çözüm öneren tüm dostlara teşekkür ederim. Sistemimin akıcılığı yerinde şu an. Sanırım sorun bios tan rapid depolamanın kapalı olmasından kaynaklandı. Bunu açtığımda akıcılık beklediğim düzeye yükseldi. (Kullanım yüzdeleri aynı düzeyde olmasına rağmen) . Sadece Rainbow six ve pubg gibi oyunlarda fanlar çok gürültülü çalışıyor bunu birkaç optimize ile çözerim diye düşünüyorum. Tekrar teşekkür ediyorum.

(Kullanım yüzdeleri aynı düzeyde olmasına rağmen)
Çok sevindim. Ama...
Gürültülü çalışmasının sebebi güç kaynağınız ve işlemci soğutucunuzdan kaynaklıdır. Kasanız hava almıyorsa fanlar tam güçte çalışacaktır. Kullanım yüzdeleri yüksek olması normal Pubg ve Six`te özellikle de işlemcinizin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı