GTX 1080 Battlefield 5 Düşük GPU Kullanımı Sorunu

Gökhan Şenak

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi bilgisayara daha yeni ve temiz format attım, bütün sürücüler ve updateler kurulu fakat anlam veremediğim şekilde videoda gördüğünüz gibi ekran kartı kullanımı ve işlemci kullanımı neredeyse kafa kafaya gidiyor ve biraz performans düşüşü yaşıyorum. Test ettiğim ve aynı sonuçları aldığım oyunlar:
  • Battlefield 5 %65 70 arası
  • Battlefield 1 %70 80 arası
  • Call of duty black ops 4 % 95 arası
  • AC odyseys %96 arası kullanım sağlıyor.
Donanım özellikleri şu şekilde:
  • Evga GTX 1080
  • i7 8700
  • Asus Tuf Gaming anakart
  • 16 GB RAM
  • Corsair CX 750M Power
Yardımlarınız için hepinize ayrı ayrı teşekkürler, iyi forumlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Nvidia 3D ayarlarından, DSR çarpanları 2x şeklinde seçip, oyunda 2560x1440 çözünürlüğü seçmek gerekiyor.
Hocam Gözünüzü seveyim ben 144 hz monitör kullanıyorum diyorum hala bana 2K falan diyorsunuz ben ekran kartımı %97 arası kullanıp FPS + yapmak istiyorum benim 2K ile işim olsaydı 144 hz monitör almazdım ve işlemciye o kadar para verip de 8700 update yapmazdım

Hocam Gözünüzü seveyim ben 144 hz monitör kullanıyorum diyorum hala bana 2K falan diyorsunuz ben ekran kartımı %97 arası kullanıp FPS + yapmak istiyorum benim 2K ile işim olsaydı 144 hz monitör almazdım ve işlemciye o kadar para verip de 8700 update yapmazdım
Gökhan kardeşim şöyle söyleyeyim. Attığın videoda ben herhangi bir sıkıntı görmedim. Eğer amacın 144 fps ise zaten gani gani alıyorsun. Sen diyorsun ki ; GPU dalgalı. Eğer sıkıntısı varsa yüzde %99 a gelmiyorsa bir görelim dıyorum ekran kartını zorlamanız lazım. O ekran kartına bişey olmaz :D geforce experience programından oyunu optimize etme kısmından 2k yı seçin bakın GPU kullanımına eğer % olarak artar ve sabitlenirse sıkıntı yok demektir geri kapatırsınız :)

Anlık takılmalar mı yaşanıyorsunuz?

Şöyle bi şey var mı bilmiyorumda ezbere konuşuyorum kartın kapasitesi belli ise , atıyorum 150 fps istesede geçemeyecekse , bırakın %50 lerde çalışarak size 150 fps versin , kart kendini %100 yapsada %50 yapsada , farzı mihal 150 fps üstü göremeyecek :sentinel: Özet olarak kartı kendine bırakın keyfi isterse tam kapasite çalışsın.

Son düzenleme:

Şöyle bi şey var mı bilmiyorumda ezbere konuşuyorum kartın kapasitesi belli ise , atıyorum 150 fps istesede geçemeyecekse , bırakın %50 lerde çalışarak size 150 fps versin , kart kendini %100 yapsada %50 yapsada , farzı mihal 150 fps üstü göremeyecek :sentinel: Özet olarak kartı kendine bırakın keyfi isterse tam kapasite çalışsın.
Evet hocam arada anlık takılma sorunları yaşıyorum benim anlamadigim durum grafik ayarlarını ultra yapsam da gene de ekran kartı kullanımı %95 leri görmüyor

Hocam bir video daha yükledim ve sonuçlar inanın hiç normal değil insan kendi bilgisayarını tanımaz mı ya
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sorunu çözdün mü bilemiyorum ama Future Frame Rendering'i ve VSYNC'i kapat FPS ayarlama kısmını 200 seç ve DX12 modunu aç. RX 580 4GB kullanıyorum bu ayarlarda alabildiğim en fazla performansı alıyorum ancak benim de anlık fps düşüşlerim var. Farklı bir çözüm bulduysan lütfen benimle paylaş.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı