i7 7700k İçin Soğutma ve termal macun önerileri

K serisi çarpan kilidi açık demektir. Overclock yapmak zorundasınız diye bir şart yok.
i7 7700K ve i7 6700K'nın ani sıcaklık sıçraması sorunu mevcut. Eğer siz bir de overclock yapar, voltajı arttırırsanız sıcaklık sıçramaları ve anlık artış 5 derece ise 10 dereceye çıkacak, işlemci olumsuz etkilenecektir. Böyle bir açıklama mevcut olmasa bile bence de yapılmamalıdır.
Böyle bir açıklama mevcut. Delid bu yüzden çıktı zaten.

İade edip 8600K almalısınız. Çoklu çekirdekte önde ve 2 çekirdek avantajı var. Güncel soket bakımından da önde.

Intel Core i5-8600K 3.60GHz LGA1151 İşlemci Fiyatı

İntel 7700K gibi bir işlemciye O.C yapmayın diye açıklama yaptı. 3 liralık fan nasıl yetecek açıklarsanız seviniriz.

Hali hazırda kullandığım anakart Z270 Tomhawk. 8. nesil için 370 çip seti lazım. O yüzden şimdilik hayal.

Seidon 120V önerilmeyen bir AIO sıvı soğutma.
Hatta direkt 120mm AIO sıvı soğutmaları önermiyoruz.
Termal macun olarak Thermal Grizzly Kryonaut'a bakabilirsiniz.
Soğutucu için bütçeniz nedir ve kasanız nedir?

Soğutucuya bir bütçe ayırmadım. Elimdeki işimi görür mü ?
Ayrıca seidon 120v ile sıcaklık değerleri tahmini nasıl olur ?

Tabii ki yeterli olur. Sonuçta giriş seviyesi ama güzel bir sıvı soğutma. Intel onun yanına 3 liralık fan veriyor da yetiyor. OC bile yaparsın rahatça.

Kullanıcı mısınız ? Yoksa tahmini mi konuşuyorsunuz ?

Hali hazırda kullandığım anakart Z270 Tomhawk. 8. nesil için 370 çip seti lazım. O yüzden şimdilik hayal.

Soğutucuya bir bütçe ayırmadım. Elimdeki işimi görür mü ?
Ayrıca seidon 120v ile sıcaklık değerleri tahmini nasıl olur ?

Kullanıcı mısınız ? Yoksa tahmini mi konuşuyorsunuz ?
Çok kısa bir süre Seidon 120 ile 7700K kullandım, 3 hafta kadar. Sonra performansını beğenmediğim için Ryzen'e geçtim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı