i7 7700K Isınma Sorunu

yigit419

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

1 hafta önce kendime bir sistem topladım ve i7 7700K satın aldım. Ancak işlemcim inanılmaz ısınıyor ve oyunlarda 100 dereceyi görüyorum. İnternette bi araştırma yaptığım zaman bunun kronik olduğunu fark ettim ama çözüm bulamadım. Aklıma ilk gelen sıvı soğutma sistemine geçmek oldu ancak eğer bu sisteme geçip yinede bu sorunu yaşamaktan korkuyorum. Bilgisi, önerisi olan var mı arkadaşlar? Boştayken 50 derece, oyundayken 98 derecelere çıkıyor. Eğer sıvı soğutma işe yaramayacaksa boşuna para vermek istemiyorum. Teşekkürler.
  • İntel i7 7700K 4.2 GHz
  • Asus Rog Strix Z270H Gaming MB

Bunun 2-3 sebebi olabilir.
1. Dediğin gibi kronik sorunlar.
2. Anakart uyumsuzluğu
3. İşlemciyi sıfır mı aldın ikinci el mi? İkinci el ise üzerinde overclock işlemi yapılıp zorlanmış ve tekrardan sana satılmadan sıfırlanmış olabilir.

Bunların hepsi bir ihtimal tabi.

İşlemci yeniymiş hayırlı olsun, delid istemez, macun sorunu da yoksa sıcaklıklarda bir orantı sorunu var. Benim laptopta 4790K da aynı işi etti bana. GPU ve CPU soğutucu bakır blok birleşik ve buna rağmen nedense GPU 45 derece, CPU 95 derece. En garip olanı da sıcaklıklar 1 saat bu farkı muhafaza edip birbirine yaklaşmıyor. GPU 60, CPU 80 dese inanırım, 20 derecelik büyük farkı bile ısı iletim gecikmesine bağlarım ama o da yok. Fanlardan hava soğuk geliyor, yetinmeyip kapağı söküp bakır bloğa dokunuyorum ama belki 60 bile hissetmiyorum. Delid de yaptım macun da yeniledim sonuç aynı. Stok soğutucunun yerine orta ayar bir şey alın sıcaklığı soğutucudan elle kontrol edin ısınmıyorsa sorun yok tabi macun da yeniyse. Kasada başıma i5 4690K ile geldi, 4570 aldım ısınmadı. i5, i7 değil de K olayı bu bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…