i7 7700K ısınma sorunu

enesemre45

Centipat
Arkadaşlar merhaba. İşlemci ısınmasından dolayı işlemciyi garantiye gönderdim ve yenisiyle değistirdiler. Ancak işlemci yine boşta 60 derece oyundayken 90’lara cıkıyor. Sıvı soğutmayı garantiye yolladım. Sorunsuz denilip geri gönderildi. Macun yeniledim yine aynı. BIOS ayarlarından CPU voltage ayarlarına bakıyorum 1.320V voltaj veriyor. Kafayı yemek üzereyim. Yeni işlemci geleli daha 1 gün oldu.
  • Sıvı soğutma - Cooler Master Seidon 240mm
  • i7 7700K

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorun 1. İntelin fazla ısınması.
Sorun 2. Havasız bir kasa kullanman olabilir.
Sorun 3. Anakart kaynaklı olabilir.
Sorun 4. Cehennem gibi bir oda'da olabilirsin.
Sorun 5. Kasayı duvara çok yakın tutmuş olabilirsin.
Sorun 6. Sıvı soğutma tam oturmamış olabilir.
Aklıma başka şeylerde gelmedi. :D

Kasadaki hava sirkülasyonu düzgün sağlanamıyorsa bu yaz sıcaklarında normal böyle şeylerin olması.

Arkadaşlar merhaba. İşlemci ısınmasından dolayı işlemciyi garantiye gönderdim ve yenisiyle değistirdiler. Ancak işlemci yine boşta 60 derece oyundayken 90’lara cıkıyor. Sıvı soğutmayı garantiye yolladım. Sorunsuz denilip geri gönderildi. Macun yeniledim yine aynı. BIOS ayarlarından CPU voltage ayarlarına bakıyorum 1.320V voltaj veriyor. Kafayı yemek üzereyim. Yeni işlemci geleli daha 1 gün oldu.
  • Sıvı soğutma - Cooler Master Seidon 240mm
  • i7 7700K
hocam soğutman yeterli değilse olabilir benim kasa içi çok kötü şuan 3700x ile sıfır sistemim boşta 55 60 derecede çalışıyor 1.465V falan yan kapağı açtım cpu boost kapadım şuan 1V civarı veriyor 2070superim var 140 150 fps alıyorum pubg çok bir performans düşüşü yaşamadım ve cpu pubg'de 49 geçmiyor gpu'da 58 dereceyi geçmiyor 5 tane fan sipariş verdim onları düzgünce koyduktan sonra full performans çalışacağım.

3 adet corsair hd120 fan taktım.Hava sirkülasyonu normaldır. Kasada 7 adet fan var. Anlamadım valla anlam veremedim.Hadi ilk işlemci bozuktu. Budamı bozuk başka seylerde sıkıntı var sanırım.
İ7 8700K vs test ettiğimizde boşta 35 derece yükte 64 dereceyi geçmiyor.

Merhaba hocam biraz konuyu hortlatmış gibi olucam ama bende aynı sorunu yaşıyorum. Aynı işlemci ve soğutma olarak cm masterliquid pro 240 kullanıyorum. Boşta 50-55 yükte 90-100 dereceleri görüyorum. Termal macun değişimi ve kasanın içini komple söküp temizleme yaptım hatta w10 formatladım belki virüs falan vardır diye. bugün intelin kendi sitesinden garanti sorgulama ve garanti başvurusu yaptım, cevap bekliyorum. Siz nasıl bir süreç yaşadınız acaba ürünü değiştirmek adına ? Bende ürünün değişimini isteyeceğim hatta umarım ellerinde yokturda bir üst modelini yollarlar. Belki o zaman bu ısınma derdinden kurtulurum.
Ve hala ısınma problemi yaşıyor musunuz ? Eğer çözdüyseniz sorunu nasıl çözdünüz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı