i7 7700K işlemciyi sürekli 85 derecede kullanmak zarar verir mi?

kelshake

Hectopat
Yeni bir ekran kartı aldım ve işlemcim artık normal oyun oynarken (CoD: Warzone, Assassin's Creed: Origins, Detroit: Become human) 85 dereceleri görüyor. O yüzden işlemcimin sıcaklığı 70 derece bandında olsun diye 4.5 GHz @1, 25V'dan 4.2 GHz @1.15V'a undervoltlamak zorunda kaldım fakat merak ettiğim konu günde en az 5-6 saat oyun oynadığımı da hesaba katarsak işlemciyi 85 derecede kullanmak işlemcime zarar verir mi?
İşlemci: i7-7700K.
Soğutucu: Cooler Master Masterliquid ML240L.
Ekran kartı: ROG STRIX RX 5700 XT.

Ekran kartı çok güçlü olduğu için işlemcinizi zorluyor. Bütün grafik ayarlarını en üst seviyeye getirin. 85 derece yaz ayları için idare edecek bir sıcaklık değeri ancak o soğutucuyla o değerlere çıkmaması gerekir. Kasanın tozunu filan alın. Eğer uzun süredir termal macun yenilemediyseniz yenileyin.

O soğutucuyla o sıcaklık bana normal gelmedi ama.
Evet bana da normal gelmiyor anlamadım ben de neden böyle olduğunu
Kasayı 2 ay önce temizledim, temizlediğimde termal macununu da yenilemiştim. Yenilediğimde boşta 36 derece yükte 65 derece civarlarında oluyordu fakat bi kaç hafta sonrasında sıcaklık değerlerim boşta 50 derece yükte 75 dereceye çıkmaya başladı tekrar. O zaman 1050ti kullanıyordum ama RX5700XT'ye geçince boşta 53 derece yükte 85 derece olmaya başladı. SIcaklığı eskisi gibi yapmak içinse 4.2GHz'ye almam gerekiyor işlemciyi.
Acaba soğutucuyu oturtamamış olabilir miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…