i7 7700K Sistem Toplama

tolgaç

Hectopat
Daha fazla  
Sistemi oyun için topluyorum.
Oynayacagım oyunlar: Knight Online ve CS:GO'dur.

• BenQ 240Hz 1 ms E-Sport monitor var.
  • i7 7700k işlemci var.
  • MSI Z270 XPOWER GAMING TITANIUM
  • CORSAIR 16GB (2x8GB) Vengeance Kırmızı DDR4 3200MHz CL16 Dual Kit RAM
  • MSI GTX 1070 Quick Silver ya da 1080 veya 1080 Ti.
Bunları düşünüyorum. Bunlar haricinde diğer parçalar mevcut. Boyle bir sistem nasıl olur? Daha iyi oneriniz varsa bekliyorum. Şimdiden yardımlarınız için teşekkurler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Değil, çok fark ettiriyor 1000 FPS üstü. Minor ve oyun akıcılığında skil vurus hızı vs. cok onemli, o yuzden AMD Ryzen önermeyin. Çünkü oynadığım oyunlar için tercih edilmiyor. Eski işletim sisteminden dolayı.

@tolgaç Öncelikle CS:GO'nun FPS limiti 999'dur. 1000 FPS üstü deyip sallama. Diyelim ki 999 FPS aldın, monitörün 240 Hz olduğu için hissedeceğin FPS yine 240 olur. Bu sistem bana hayali gibi geliyor.

@Bayram Şenakar Orada ön plana çıkan oyun Knight Online. Skill vurus hızı demişim. CS:GO da skill mi var? Knight Online'da 1K üstü FPS çıkıyor.

CS:GO'da mı 1K FPS üstü demişim? Hayali olabilir senin için ama benim için değil.

Siz galiba beni anlamıyorsunuz. Monitörünüzün Hz değerinden fazla FPS alsanız dahi hissedeceğiniz yine Hz değerinizdir. @GCN bir el atın hocam. Ayrıca bütçe de belirtmemişsiniz.

Siz galiba beni anlamıyorsunuz. Monitörünüzün Hz değerinden fazla FPS alsanız dahi hissedeceğiniz yine Hz değerinizdir. @GCN bir el atın hocam. Ayrıca bütçe de belirtmemişsiniz.

Siz hiç Knight Online oynamadınız sanırım. Kulaktan duydunuz. Böyle şeylerle gelmeyin lütfen hocam. Knight Online'da her FPS çok büyük etkisi oluyor. Minor üzerinde ve skill vuruşta yüksek upload hızı da var ise 1000 FPS ve üstünü aldınız. 1v1'de değişiyor. Siz bunu anlamıyorsunuz.

Siz Hiç Knight Online Oynamdınız Sanırım Kulaktan Duydunuz Yok seylerle gelemyin lütfen Hocam Knight online Aldın her Fps Cok buyuk Etkisi oluyor Minor üzerinde Ve skil Vurusta+ yüksek uplod hız da var ise aldınız 1000 fps ve üstü fpslerde 1v1 çok şey degiştiriyor Sizde bunu anlamıyorsunuz

Ayrıca bütçe olarak ekran kartı haric 3 bin TL mevcut.

Core i7 7700K yerine, kesinlikle Core i3 7350K almalısın! Knight Online "tek" çekirdek kullanan bir oyun, yani tek çekirdek performansına "yoğun" şekilde ihtiyacın var. Eğer 7700K alır da yeterince O.C olmazsa, o kadar para kısmen çöpe gider. 7350K yeterince O.C olmasa bile, daha ucuza alındığı için daha az hüsrana uğrarsın. Merak etme 7350K, 7600K ve 7700K'nın tek çekirdek performansları eşit. Bu durumda üçü ile "aynı" performansı elde edeceksin.

Monitöre gelince: Yenileme hızından önce, Input lag(giriş gecikmesi) değerine yoğunlaş. Mesela 30Hz ile 60Hz arasındaki akıcılık farkı, 60Hz ile 120Hz arasındaki akıcılık farkından daha fazla hissettirir. Aynı şekilde 60 ile 120 arasındaki fark, 120 ile 240 arasındaki farktan daha fazladır. Anlayacağın yenileme hızı yükseldikçe, aynı oranda hissiyat yükselmiyor. Elbette bir miktar hissiyat farkı mevcut, ancak hayal ettiğin kadar değil!

Ekran kartına gelince: Ekran kartının vereceği performans,(FPS) beraberinde kullanılan işlemcinin tek çekirdek performansıyla sınırlıdır. Yani çok daha güçlü ekran kartı sana daha da fazla FPS kazandıramaz, paranı çöpe atma ve GTX 1060'dan fazlasını alma.

Anakarta gelince: Eğer mümkünse(ısrar etmiyorum) MSI anakart alma. Mümkünse olabilecek en iyi O.C performansına sahip anakartlara yoğunlaş. Anakart ne kadar pahalı olsa da buna "bu durumda" değer.

@tolgaç Öncelikle CS:GO'nun FPS limiti 999'dur. 1000 FPS üstü deyip sallama. Diyelim ki 999 FPS aldın, monitörün 240 Hz olduğu için hissedeceğin FPS yine 240 olur. Bu sistem bana hayali gibi geliyor.

Adama yardım edemeyeceksen niye sallıyorsun. Hadi sallıyorsun, adam sana gereken cevabı veriyor. Sen başka birini etiketliyorsun. Ne garip insanlar var arkadaş.

Monitör süper dostum.
Ekran kartı eklenince bütçenin büyük kısmı gidiyor.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı