i7 7700K sistemin geç açılması

Becks

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar kısa zaman önce topladığım sistemin özellikler aşağıdaki gibidir.

İşletim sistemi: Windows 10 Pro
İşlemci: i7 7700K 4.20 Ghz
Anakart: Asus z170 deluxe
Ekran Kartı: AMD Readon RX460 2gb
RAM: Corsair Vengeance LED Red 16GB 3200MHz DDR4 CL16

Fakat açılışta aşağıdaki resimde çok fazla bekleme yapıyor. Bu ekran geçtikten sonra ise gayet çabuk açılma gerçekleşiyor. BIOS'ta ki hızlı açılış kısmı da işaretli fakat değişen bir şey yok. Sizce sorun ne olabilir?

IMG-2185-1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
1. Uzun yıllar beni idare etsin diye
2. Yok hayır ssd var sistemin kurulu olduğu kısımda ve temiz kurulum da yapıldı.

Arkadaşlar bu konuda fikri olan veya başına gelip çözüm bulan yok mu?

Konuyla alakası yok ama niye 7700K sisteme RX 460 aldın ya da RX 460 alacaktın niye 7700K ile sistem kurdun biraz garip sistem olmuş.

Bu arada BIOS güncel mi?

Aslında eski sistemime almıştım 4k filmleri açmasına yardımcı olsun diye çünkü ekran kartı da işlemcide yetmiyordu sadece ekran kartından kullansın diye beni kurtaracak ekran kartı olarak onu almıştım sistemi sonradan güncelledim o yüzden de ekran kartını tekrardan değiştirmedim.

Biosu bayram tatiline gitmeden önce kontrol ettim güncel değil bir kaç sürüm geçmiş tatil dönüşü onu halledicem ama bu sorun bios güncelken de vardı.

Konuyla alakası yok ama niye 7700K sisteme RX 460 aldın ya da RX 460 alacaktın niye 7700K ile sistem kurdun biraz garip sistem olmuş.

Bu arada BIOS güncel mi?

Biosu güncelledim ama değişen birşey olmadı. 3-5 saniyede acılması gereken bilgisayar 30-40 saniyede açılıyor çok sinir bozucu bir durum.
Arkadaşlar bu konuyla alakalı bir çözüm bulamadım bir türlü ama tespit ettiğim bir nokta var. Şimdi bende 23 tb film arşivi var ve bunlar hem harici hemde dahili olan sistemin kurulu olduğu ssd dışındaki 7 adet hdd mevcut. Şimdi bu hddlerin bağlantılarını söktüğümde sistem hızlı açılıyor ama tüm hepsi bağlıyken bu yavaş açılma oluyor. Sizce buna nasıl bir çözüm getirilebilir?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı