Merhaba, sorunu çözebildiniz mi? Bende yeni bir sistem topladım anakart'ı yaktıktan sonra. Lakin, aldığım işlemci, anakart ve ram bana eski işlemci,anakart ve ram performansı aratır hale geldi. İ7 7700k işlemci, MSI Z270 Gaming M5 anakart ve Ripjaws (8x2) 16GB ram aldım. İlk olarak ısınma sorunu yaşadım ve tüm çabalarıma rağmen şuanda boşta 45-50 yükte 60-70 derece arası bir sıcaklık alıyorum. Sonrasında anlamsız bir FPS drop sorunu peydahlandı. CSGO oyununu oynuyorum ve FPS 300 iken anlık olarak 150'ye düşüp tekrar yükseliyor. Ancak, bu işlem tamamlanana kadar oyun için ne yazık ki takılmalar oluyor. Bunu şu ana kadar bende henüz çözebilmiş değilim. SSD kullanıyorum ve HDD'de hali hazırda var. Bu sebeplerden ötürü sorunun HDD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.
Benim sistemim;
- i7 7700k işlemci
- MSI Z97 Gaming M5 anakart
- Gigabyte GTX970 ekran kartı
- Samsung EVO 240GB SSD
- Hyper 212 soğutucu
- Ripjaws 16 GB ram (8x2)
Galiba ikimizde aynı sorunu yaşıyoruz. Sistemsel bir uyumsuzluk mu söz konusu, yoksa, biz bu sorunları yaşamak için seçilmiş kişiler miyiz bilmiyorum ama eğer konu hakkında bir çözüm bulabildiyseniz burada paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.