i7 7700K ve GTX 1060 sistem oyunlarda FPS drop sorunu

Tuttoqui

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600 - Zotac GeForce RTX 3070 AMP! Holoblack - Corsair Vengeance RGB Pro 4x8GB 3200MHz DDR4 - Silverstone PF360 - Asus ROG Thor 850W Platinium - Samsung Odyssey OLED G80SD
Öncelikle herkese merhaba.

Yaklaşık 1 ay önce bir sistem topladım. GTA 4 ve PUBG oynuyorum sadece. Bazen ani FPS droplar oluyor. Harddiskten şüpheliyorum ancak oyunlarda FPS'e ne kadar etki eder bir fikrim yok. Harddisk eski bilgisayarımdan çıkma tahmini 2010 yılında alındı. İlerleyen zamanlarda bir adet SSD alacağım.

Sistemim:

• Intel i7 7700K
  • MSI Z270 Gaming M5
  • MSI GTX1060 Gaming X Plus 6GB
  • GSKILL Trident Z RGB 2X8GB 3000MHz DDR4
  • Samsung 7200RPM 16MB 500GB HDD
  • Corsair H80I V2 Hydro sıvı soğutma
  • Zalman 80+ 700w PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
HD tune pro uygulamasını indirin okuma testi yapın sonuçlara göre konuşur sektör taraması yaparsınız birde sorun HDD kaynaklı ise anlaşılır.

HD tune pro uygulamasını indirin okuma testi yapın sonuçlara göre konuşur sektör taraması yaparsınız birde sorun HDD kaynaklı ise anlaşılır.
Dediğiniz program ile dediğiniz testi yaptım. Okuma hızı minimum 32.5 mb/s, maximum 142.4 mb/s. Tepki süresi 16.2ms. Cpu kullanımı da %3,4 olarak ölçtü. Yazma hızını seçtiğimde diskle alakalı bir uyarı verip testi yapmadı. Badsector taraması yaptığımda da temiz görünüyor.

GT4 optimizasyon sorunu olan bir oyun. Hemen HDD'ye suç atmamak gerek. PUBG'de sorun var mı? Temiz kurulum mu yaptınız? Ayrıca bence bir an önce SSD almanız gerekiyor.

En düşük ve en yüksek arasındaki fark dağlar kadar çıkmış buda kötüye işaret. Birkez daha yapın bu sefer işlemi başlattıktan sonra hiç birşey yapmayın test sonucunu bekleyin ve sonucun ss i ni atarsanız sevinirim.

Merhaba, sorunu çözebildiniz mi? Bende yeni bir sistem topladım anakart'ı yaktıktan sonra. Lakin, aldığım işlemci, anakart ve ram bana eski işlemci,anakart ve ram performansı aratır hale geldi. İ7 7700k işlemci, MSI Z270 Gaming M5 anakart ve Ripjaws (8x2) 16GB ram aldım. İlk olarak ısınma sorunu yaşadım ve tüm çabalarıma rağmen şuanda boşta 45-50 yükte 60-70 derece arası bir sıcaklık alıyorum. Sonrasında anlamsız bir FPS drop sorunu peydahlandı. CSGO oyununu oynuyorum ve FPS 300 iken anlık olarak 150'ye düşüp tekrar yükseliyor. Ancak, bu işlem tamamlanana kadar oyun için ne yazık ki takılmalar oluyor. Bunu şu ana kadar bende henüz çözebilmiş değilim. SSD kullanıyorum ve HDD'de hali hazırda var. Bu sebeplerden ötürü sorunun HDD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Benim sistemim;
  • i7 7700k işlemci
  • MSI Z97 Gaming M5 anakart
  • Gigabyte GTX970 ekran kartı
  • Samsung EVO 240GB SSD
  • Hyper 212 soğutucu
  • Ripjaws 16 GB ram (8x2)
Galiba ikimizde aynı sorunu yaşıyoruz. Sistemsel bir uyumsuzluk mu söz konusu, yoksa, biz bu sorunları yaşamak için seçilmiş kişiler miyiz bilmiyorum ama eğer konu hakkında bir çözüm bulabildiyseniz burada paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.

Merhaba, sorunu çözebildiniz mi? Bende yeni bir sistem topladım anakart'ı yaktıktan sonra. Lakin, aldığım işlemci, anakart ve ram bana eski işlemci,anakart ve ram performansı aratır hale geldi. İ7 7700k işlemci, MSI Z270 Gaming M5 anakart ve Ripjaws (8x2) 16GB ram aldım. İlk olarak ısınma sorunu yaşadım ve tüm çabalarıma rağmen şuanda boşta 45-50 yükte 60-70 derece arası bir sıcaklık alıyorum. Sonrasında anlamsız bir FPS drop sorunu peydahlandı. CSGO oyununu oynuyorum ve FPS 300 iken anlık olarak 150'ye düşüp tekrar yükseliyor. Ancak, bu işlem tamamlanana kadar oyun için ne yazık ki takılmalar oluyor. Bunu şu ana kadar bende henüz çözebilmiş değilim. SSD kullanıyorum ve HDD'de hali hazırda var. Bu sebeplerden ötürü sorunun HDD kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Benim sistemim;
  • i7 7700k işlemci
  • MSI Z97 Gaming M5 anakart
  • Gigabyte GTX970 ekran kartı
  • Samsung EVO 240GB SSD
  • Hyper 212 soğutucu
  • Ripjaws 16 GB ram (8x2)
Galiba ikimizde aynı sorunu yaşıyoruz. Sistemsel bir uyumsuzluk mu söz konusu, yoksa, biz bu sorunları yaşamak için seçilmiş kişiler miyiz bilmiyorum ama eğer konu hakkında bir çözüm bulabildiyseniz burada paylaşırsanız çok memnun olurum. Teşekkürler.
Büyük ihtimalle ikinizin de sorunu HDD. Ama seçilmiş kişi olayı beni baya bir güldürdü. :)

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı