i7 7700K ve GTX 1070 sistem toplama

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ryzen iyi demek, Intel kötü demek değil, bunu söyleyen yok. Sadece daha ucuza daha güçlü demeye getiriyoruz o kadar.

Bizler de objektif olmaya çalışıyoruz fakat herkesin objektif olması gerekiyor. Konuşma tarzlarınızı hızlı değiştirebiliyorsunuz.
Intel savunmak, Intel fanboyu olmak anlamına da gelmiyor.
Şu an en mantıklı durum, oyun sistemlerinde Intel, diğer amaçlar da dahilse Ryzen mantıklı diyoruz aynı bütçe dahilinde.
Bu cümleden sonra her seferinde "Ryzen daha iyi, şu kadar çekirdeği daha iyi, şu kadar kullanımı daha iyi" gibi söylemlere girmeyin arkadaşlar.
Biraz önce dediğim gibi, ciddi düzeyde tartışmalar bunlar ve tartışıyorsanız tecrübe etmeden tartışmayın.
Oyun tarafında başarılı olan işlemci i7 7700K şu an. Bunu dememiz Ryzen tarafının 15-20 FPS geride kalıyor dememiz anlamına gelmiyor.
Çekirdek sayısı da çokça tartışma konusu oldu, şu an çekirdek sayısının tek avantajı (Ryzen demiyorum, dikkat edin), iş amaçlı kullanılabilirliğinin yüksek olması.

Şu an en mantıklı durum, oyun sistemlerinde Intel,
Sanıldığı gibi FPS olarak, Intel'in daha fazla hatta çok daha fazla FPS vermediğini ispatladım. Hodri meydan.

Bu cümleden sonra her seferinde "Ryzen daha iyi, şu kadar çekirdeği daha iyi, şu kadar kullanımı daha iyi" gibi söylemlere girmeyin arkadaşlar.
Oyunlarda FPS açısında fark olmadığına göre, neden aynı ya da daha fazla ödeme yaparak; aynı FPS'yi alacağımız işlemciye para yatırıp, üstüne diğer avantajlardan mahrum kalalım?

Biraz önce dediğim gibi, ciddi düzeyde tartışmalar bunlar ve tartışıyorsanız tecrübe etmeden tartışmayın.
Oyun tarafında başarılı olan işlemci i7 7700K şu an. Bunu dememiz Ryzen tarafının 15-20 FPS geride kalıyor dememiz anlamına gelmiyor.
Nerede bu fark? Varsa tecrübeniz paylaşın, ama video çekin bir şey yapın.

Sanıldığı gibi FPS olarak, Intel'in daha fazla hatta çok daha fazla FPS vermediğini ispatladım.
Kaynak belirtmek yetmiyor, tecrübe edinin.
Bizler de objektif olmaya çalışıyoruz fakat herkesin objektif olması gerekiyor. Konuşma tarzlarınızı hızlı değiştirebiliyorsunuz.
Konuşma tarzınız yine değişti. Kim neyi ispatlamaya çalışıyor ki?
Oyunlarda FPS açısında fark olmadığına göre, neden aynı ya da daha fazla ödeme yaparak; aynı FPS'yi alacağımız işlemciye para yatırıp, üstüne diğer avantajlardan mahrum kalalım?
Sistem oyun amaçlıysa i7 7700K alınmalı, her oyunda olmasa bile, bazı sahnelerde fark belli ediliyor.
Tekrar tekrar söylüyorum, tecrübe edinin.
Fark var demedim ki? :) Buradan belli konuyu tam okumadan cevapladığınız.

Varsa tecrübeniz paylaşın, ama video çekin bir şey yapın.
Siz video mu çektiniz?

Guya 7700K oyun tarafında daha başarılıymış ve bu da Ryzen'ın 15-20 FPS daha az verdiği anlamına geliyormuş. İşte diyorum ki bu 15-20 FPS fark nerede?

Hayır, olay şu: Bir şey diyorsunuz, bir iddiada bulunuyorsunuz ve sonra ben bir şeyi ispatlamaya çalışmıyorum diyorsunuz! O halde söylediğinize nasıl güvenelim?

Guya 7700K oyun tarafında daha başarılıymış ve bu da Ryzen'ın 15-20 FPS daha az verdiği anlamına geliyormuş. İşte diyorum ki bu 15-20 FPS fark nerede?
:)
Cümleyi okuduğunuza emin misiniz?

Hayır, olay şu: Bir şey diyorsunuz, bir iddiada bulunuyorsunuz ve sonra ben bir şeyi ispatlamaya çalışmıyorum diyorsunuz! O halde söylediğinize nasıl güvenelim?
Siz Ryzen'in daha avantajlı olduğunu savunuyorsunuz. Sizin çektiğiniz bir video mu var? İnsanlar size neden güvensin madem?

O zaman Ryzen'in daha avantajlı olduğunu söylediğinizde, bana söylediğiniz gibi insanlar size de güvenemez. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Her iki platformu da tam manada test etmeden yorum yapmayın lütfen. Her iki platformda da uzun süreli oyun testi yaptım.
Aradaki fark 1-2 FPS olsa zaten burada dil dökmem. Fiziksel yapıların çok olduğu sahnelerde fark belli ediliyor. Bunu da tecrübe etmeyen, internetteki adil olmayan videoları izleyip de yorum yapan biri cidden bilemez.

Referans neresi? Technopat YouTube kanalı. Peki bu kanala güveniyor muyuz? Eve, güveniyoruz. Sonuç olarak: Intel vs AMD FPS farkı yok mu? Evet, yok. 1700 ile 7700K benzer fiyatta mı? Hayır, 7700K için Z270(şart değil) + soğutucu gerekir. Gelecekte halen gücünden faydalanabileceğim işlemciye ve şimdi de geride kalmayan işlemciye daha az para vermek yerine; gidip neden tam aksini yapayım? Cevap: Sorun ıvır zıvır. Hallediliyor yavaş yavaş, herkes farkında ve buna rağmen alıyorlar. Sorun yaşayanlar da sonsuza kadar sorunun içinde gömülüp kalmıyor. Bir şekilde hallediliyor ve devam...

Şu an elimde Core i5 6300HQ işlemcili dizüstü bilgisayar var. Yakın/orta zamanda Core i7 7700HQ'lu bir dizüstü bilgisayara ve Ryzen tabanlı masaüstü bilgisayara sahip olacağım. Gerçekten çok ama çok merak ediyorum!

Ek olarak: Sadece işlemci kıyaslaması değil mesele. İnsanlarda külçe külçe altın yok. Habire işlemci ya da platform değiştirmek zorunda kalmak manasız. Ryzen alındığında geleceği de alıyorsun, sadece şimdiyi değil. Size göre şimdi için Intel, tamam öyle olsun.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı