Yukarıda yazdığım sisteme Samsung 250 GB 970 Evo Plus M.2 SSD'ye yükselttim. Format attım ve tüm aygıt yazılımlarımı kontrollü bir şekilde güncelledim. Oyunlarda GPU'nun %100 yükte çalıştığını fark ettim. Bu durumun oyunlarda ciddi takılmalara neden olduğu kanısındayım. Oyunla beraber eş zamanlı olarak yayın yapıyorum ve bu durum daha da vahim oluyor. Hem grafiksel olarak hem de akıcılık olarak sistem beklediğim performansa ulaşamıyor. Tekrar format atmak aklıma gelse de donanımsal bir problem yaşadığım ihtimali beni bundan geri durmaya itiyor. Fikir ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
İlginize çok teşekkür ederim gerçekten. Fakat grafiksel takılmalardan sorunum olduğunu belirttim. Zaten Yaptığım araştırmalara göre gpu nun %100 çalışması normal olduğunu idrak ettim. Benim anlamadığım grafik teki takılmalar neden oluyor? Afterburner ile tekrar benchmark görseli atayım onunla daha somut tartışalım.
Örneğin PUBG oyununda lobide beklerken dahi %100 kullanıyor. Fps sabitlemenin bir manası olacağını sanmıyorum. Zira lobide beklerken dahi %100 sence bu normal mi?
Örneğin PUBG oyununda lobide beklerken dahi %100 kullanıyor. Fps sabitlemenin bir manası olacağını sanmıyorum. Zira lobide beklerken dahi %100 sence bu normal mi?
Detay olarak şöyle anlatabilirim. League Of Legends oyununda bile gpu %100 kullanıyor. GPU sıcaklığı 70 lerde geziyor. Aynı aşamada CPU da 40 derecede %40 lar civarında.