Eski sistemimi sattım, elimde sadece kasa ve Thermaltake Toughpower 850W PSU kaldı.
Yeni sistem olarak i7-7700K, Hyper 212X Soğutucu, Asus Z270E anakart, 64 GB RAM ( 4 X Gskill Trident Z 16 GB), 4K Samsung 28" monitör aldım.
Windows 10 Creators Update kurulu. Driverlerin tamamı güncel ve temiz kurulum yapıldı.
1 x SSD, 4 x Sata HDD kasa içerisinde. Ayrıca 2 x Sata HDD, USB'den docking station ile bağlı. Kasa içerisinde 3 x 14 cm fan mevcut.
Windows/Office/İnternet kullanımında hiçbir sorun yok. 3DMark'ın benchmarklarında da bir sorun olmadı.
Ancak bazı oyunları Ultra (4K) ayarlarda oynamak istediğimde, oyununa göre belli bir noktada - veya - herhangi bir aşamada kendini resetliyor. Herhangi bir mavi ekran hatası olmadan. Dump dosyası vs. de oluşturmuyor.
Mesela, Assasin's Creed Unity'de, Ultra ayarlarda bu resetleme olduktan sonra, oyunu tekrar açtığımda görüntü ayarları Ultra-Very High-High-Low gibi seçeneklerden otomatik olarak High'a geliyor, High'de iken sorun yok, ama Very High'e getirsem bile mutlaka resetliyor. Batman Arkham Knight'da oyun içi videolarda, Mafia III oyununda da herhangi bir aşamada resetliyor kendini. Fakat Forza Horizon 3, Outlast 2 gibi oyunlarda saatlerce Ultra ayarlarda oynamama rağmen neredeyse sadece 1-2 kere resetleme oldu.
Resetlenen oyunlarda, Ultra ayarlarda CPU ısısı 60 dereceyi geçmiyor.
Bu resetlemeler sonrasında Olay Görüntüleyici'de, (70368744177664),(2) - Kernel 41 hata kodunu veriyor...
Fayda etmeyenler :
*Prefetch / Superfetch kapattım
*nVidia HD Audio'yu deaktif edip - onboard HD Audio'yu aktif ettim. + tam tersini de denedim.
Technopat'taki incelemede ekran kartının 400-420W arası güç sarf ettiğini görünce, acaba PSU yetersiz mi kalıyor diye düşünüyorum. Borca girip Corsair HX1200 almayı düşünüyorum ama aldıktan sonra sorun devam ederse ne yapacağımı bilemiyorum. Bilgisayarı desktopta 3 gün boyunca açık da bıraktım, herhangi bir kapanma olmadı ama oyunlarda durum bu yazdığım şekilde.
Fikirlerinizi ve önerilerinizi rica ediyorum.