i7 7700K ve MSI Z270 Isınma ve FPS Sorunu

Reiz

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Yaklaşık 1 hafta önce eski anakartım çalışmadığı için eski sisteme para yatırıp 4. nesil kullanmak yerine biraz daha para ekleyerek sistemi yenileme kararı aldım ki yenilemez olaydım... Elimde olan eski parçaları kullanarak, anakart, işlemci ve RAM değiştirmek suretiyle aşağıdaki kasayı topladım.
  • i7 7700K işlemci
  • MSI Z270 Gaming M5 Anakart,
  • Ripjaws 16 GB ram (8x2)
  • Samsung Evo 240GB SSD
  • Gigabyte GTX 970 Ekran kartı
  • Hyper Evo 212 Soğutucu
Böyle bir sistemin boş sıcaklığı 40-45 derece. Yükte ise 60-70 derece arası seyrediyor. Herhangi bir hız aşırtma yapmadan aldığım değerler bunlar. İlk olarak bu konuda benim yapmam gereken nedir? Forumları araştırdım biraz ve genel olarak bu sorunun yaşandığını okudum. Acaba benim bu sorunu yaşamamda ki sorun soğutucu mu? Yoksa bu değerler normal de ben bugüne kadar karşılaşmadığım için mi anormal geliyor?

İkinci sorum ise; eski 4. nesil işlemcim ve anakartım ile CSGO oyununda sorunsuz oyun oynayabiliyor iken yeni sistemde FPS eskisine göre hem düşük hem de drop yaşıyorum. Eski sistemimde 300 sabit düşme ya da drop olmadan oynayabiliyordum ancak yeni sistemimde 280-300 arası sürekli bir hareketlilik var. Sabit 300 alamıyorum. Ve anlık olarak da 100-150 FPS civarına düşüş yaşıyorum ki bu bana oyun oynatmıyor. Bu konuda ne yapmalıyım? Format attım, ekran kartı sürücüsünü güncelledim ama bunların hiç birisi çözüm olmadı.

Sonuç olarak, eski sistemimi mumla arar oldum. Bu sorunları nasıl çözebilirim? İzlemem gereken yol nedir? Masraf etmekten kaçınmıyorum, yeter ki sorunumu çözeyim. Memurum ve iş stresini atmak için eve geldiğimde oynadığım oyunlarda bu şekilde sorun yaşamak istemiyorum. Çözüm önerilerinizi merakla bekliyorum, teşekkürler.

An itibariyle yine FPS drop yaşıyorum. Sıcaklıklar kışın bir oda ısıtacak seviyede. Yaşadıklarım kesinlikle normal olamaz. Ekte boşta ve yükte sıcaklık değerlerini yükledim. Rica etsem bakabilir misiniz?

Dosya Ekleri

• bosta.png
    bosta.png
    204,2 KB · Görüntüleme: 295
  • yukte.png
    yukte.png
    177,9 KB · Görüntüleme: 308
90 derece ısı çok fazla. Soğutucu performansın zayıf sanırım. Overclock yapmıyordun heralde. Yaz aylarındayız bunu da hesaba katarak maximum alman gereken ısı değeri 80'dir. Noctua soğutucu fanları önerebilirim. Sıvı soğutucu kullanıyorsan eğer yaz aylarında iflas ettiğini duymuştum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı