i7 8500Y ile GTX 1080 eGPU sorun çıkarır mı?

HP Spectre Folio 13 ultrabook bilgisayarıma yine HP'nin "OMEN GA1-1000nt Accelerator" adlı platform aracılığıyla Thunderbolt 3 bağlantısıyla eGPU yapmak istiyorum. Kullanmak istediğim kart GTX 1080. Lakin aklıma takılan bir soru var. Bilgisayarımda herhangi bir fan bulunmamakta tam anlamıyla sessiz ve işlemci pasif soğutmalı. GTX 1080 ile darboğaz yapar mı? Ayrıca işlemci sıcaklığı sabit bir değerde kalır mı? Malum bilgisayarda fan bulunmamakta. Değerli öneri ve yorumlarınızı esirgemeyiniz.
Sistem özellikleri:
  • - İşlemci: Intel Core i7-8500Y Amber Lake (1.5GHZ, up to 4.2GHz, 4MB, 2 Core)
  • - Intel UHD 615 dahili grafik birimi
  • - 16GB RAM
  • - 1TB PCIe® NVMe™ M.2 SSD

Son düzenleyen: Moderatör:
Hava çıkışı ulaşabileceğiniz yerdeyse, buna benzer bilgisayara özgü soğutma kullanabilirsiniz.
Soğutucu
Hocam okumadınız yazdığım yazıyı galiba. Cihazda fan yok, hava çıkışı yok. Zaten cihazın stock hali deri kaplama.
İşlemcim Geekbench 4.1 testinden 8642 skor aldı ve bence 5W tüketimi olan ultra verimli bir işlemci için gayet yeterli bir performans. Benim merak ettiğim şey şu; GTX 1080 ile uzun süre yük altında çalışabilir mi ısı konusunda aklımada soru işaretleri var. @Recep Baltaş sizinde görüşlerinizi ve önerilerinizi bekliyorum.

Son düzenleme:
Hocam ben cihazı evirdim çevirdim herhangi bir çıkış bulamadım. Benim bildiğim bu tür işlemcilerde ısı metal plaka üzerine yayılıyor tek bir yerde toplanmıyor. Fan çıkışı yok bunda yani.
Şöyle söyleyeyim o zaman. Tamamen ezbere konuşuyorum. Pasif soğutma olsa dahi hava çıkışı olması gerekiyor. Ya Monitör ve Klavye arasında menteşelerin yanındadır, ya da yanlarda veya alt kapakta ızgara şeklindedir. Ekran ve Klavye arasında menteşe yanındaysa veya alt kapakta ızgara şeklindeyse harici soğutucu öneririm, normal stand şeklinde olanlardan. Eğer yanda ızgara şeklinde ise size linkini attığım vantuzlu soğutucuyu öneririm.

Şöyle söyleyeyim o zaman. Tamamen ezbere konuşuyorum. Pasif soğutma olsa dahi hava çıkışı olması gerekiyor. Ya Monitör ve Klavye arasında menteşelerin yanındadır, ya da yanlarda veya alt kapakta ızgara şeklindedir. Ekran ve Klavye arasında menteşe yanındaysa veya alt kapakta ızgara şeklindeyse harici soğutucu öneririm, normal stand şeklinde olanlardan. Eğer yanda ızgara şeklinde ise size linkini attığım vantuzlu soğutucuyu öneririm.
https://store.hp.com/UKStore/Merch/Offer.aspx?p=c-hp-spectre-folio-13 buradan da inceleyebileceğiniz üzere herhangi bir çıkış maalesef göremiyorum.

Cpu stress programlarıyla işlemci en yüksek ısı değerini test edip ne olacağını tahmin edebilirsiniz.

Bence 1080 fazla ağır gelebilir elinizde ki işlemci için. Biraz daha düşük bir kart kullanın derim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı