i7 860 Sisteme Format Atılırsa Hızlanır mı?

Windows 10'u İndirin

Media Creation Tool'ü indirip sisteminizdeki Windows 10'u direk usb'ye atabiliyorsunuz kurulum haline getiriyor. Ben bu şekilde format atmıştım en son.

Disk yönetiminden yeni bir birim oluştursam, içine önemli dosyalarımı atıp diğer kalan kısmı formatlasam olur mu? Öyle bir imkan var mı?
 
Evet şuan da formatlanmış bilgisayarımdan yazıyorum. EUFI kurulum yapacaktım, Rufus'tan UEFI için format USB'si hazırladım, bilgisayarı USB'den başlattım derken; yazı yazmayan ama yazı yazmak için hazır olan düz çizgi geldi. Yanıp sönüyordu, bekleyeyim dedim. Çok uzun süre devam edince anladım ki anakartım desteklemiyor ve UEFI kurulum yapamayacağım. 😏

Bende yeniden normal olarak başlatıp, Rufus'dan FREEDOS için USB hazırladım ve formatlama ekranı geldi. D'yi 100GB olarak ayırdım. Sonuç olarak bitti. UEFI olmasa da, idare ediyoruz. Devamında sistemin hızına ve performansına göre 120GB SSD alıp almayacağıma karar vereceğim. 🙂
 
Arkadaşlar selam.

Aşağıda yazdığım sistemi kullanıyorum. Bilgisayarım, son zamanlarda yavaşladı ve Windows gerçekten çok geç açılıyor. Autoruns, temel sistem bakım rehberi vs. her ne varsa uyguladım bu arada. En son format attığımdan bu yana çok zaman geçti. Acaba diyorum bir format atsam, kendine gelir mi? Bu arada, o zamanlar bilmiyordum format atarken biçimlendirmek vs. gerektiğini. Hatta, bende ki 2 bölümü (C ve D) birleştirip, sadece C yapmıştım hala öyle. Bunun bir zararı var mıdır acaba? Bir de, bildiğim kadarıyla Windows'a bölümleri oluştur dediğimizde kendine bazı alanlar ayırıyor, ben onu da yapmamıştım. Evet, format atsam kendine gelir mi?

  • i7 860
  • GTX 750 Ti
  • HITACHI 500GB 7200RPM HDD
  • MSI 29ach
  • W10 x64
SSD alın. i7 860 hala iyi bir işlemci. Bana inanın öyle uçuk bir problem yoksa SSD alırsanız baya hızlanır PC.
 
Evet, bir SSD bir de GTX 750 Ti'yi satıp; 1050 Ti mi alsam? 😬
Bence çok mantıklı bir karar olur fakat SSD'ler fiyatları biraz tuzlu. Bende 1050 Ti ve i5 650 işlemci var. Çok yakın zamanda i7 860'a geçiş yapıcam. Pişman olmazsınız gayet güzel bir ikili olurlar. Eğer OC yapıp 4.0 Ghz bandına çıkarsanız 1080p'de GTX 1070'i bile besleyebilen bir işlemci oluyor. Youtube'da test videoları mevcut.
 
Bence çok mantıklı bir karar olur fakat SSD'ler fiyatları biraz tuzlu. Bende 1050 Ti ve i5 650 işlemci var. Çok yakın zamanda i7 860'a geçiş yapıcam. Pişman olmazsınız gayet güzel bir ikili olurlar. Eğer OC yapıp 4.0 Ghz bandına çıkarsanız 1080p'de GTX 1070'i bile besleyebilen bir işlemci oluyor. Youtube'da test videoları mevcut.

SSD'den ziyade, 1050 Ti fiyatları çok tuzlu geldi bana. Bu durumda 2. el 1050 bile bakayım dedim, 750 Ti ile arasında 10FPS gibi az bir rakam var. SSD için çok acele etmeye gerek yok, o parayla ekran kartı bakabilirim sanırım.

i7 860'a OC yapılıyor muydu? Bilmiyordum. Nasıl olduğunu bir araştırayım, yapabilirsem yaparım. 🙂
Mesaj otomatik birleştirildi:

BIOS'uma girdim de, voltaj ayarları yok bende... 😏
 
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı