i7 8700 ve GTX 1070 Oyunlarda Düşük CPU ve GPU Kullanımı

evalori

Decapat
Merhaba.

Yaklaşık 6 aydır çözemediğim bir problemi en sonunda buraya taşımaya karar verdim. Umarım sizlerin sayesinde bu sorundan kurtulmuş olurum...

10 yılı aşkın bir süredir Counter-Strike oynamaktayım. Daha önce evde bulunan i5 7500, GTX 1060 olan sistemimi satarak, daha üst düzey bir bilgisayar aldım. Aldığım günden beri tam performanslı oyun oynayamadım. Bir gariplik olduğunu hissettim ve oyun esnasında kullanım değerlerine baktım.
GPU %25, CPU %40'larda dolaşıyordu. Oyun içi FPS sürekli dalgalanma halindeydi ve oyun akıcı olmuyordu. Mouse'u çevirirken takılmalar ani FPS düşüşleri. 6 aydır bunu düzeltmeye çalıştığım için şimdi sizlere denediğim yöntemleri ve sistemimi yazacağım.
  • Anakart : Asus Prime z390a
  • İşlemci : Intel i7 8700
  • Ram : Corssair vengeance 8*2 3200 MHz
  • SSD: Samsung Evo 860
  • Ekran Kartı : Asus Dual GTX 1070 8GB 256 bit
  • Monitör : Asus XG258q 240Hz 1ms
---------------------------------------------------
1- Windows'un ISO dosyasını farklı kaynaklardan ( kendi sitesi dahil) indirerek Rufus ile UEFI NTFS kurulum gerçekleştirdim ve kendi Windows keyim ile aktif hale getirdim.
Kurulum gerçekleştirdiğim Windows 10 versiyonları: 1703, 1709, 1809, 1903. Windows 10'dan başka bir sistem kurulamıyor çünkü anakart driverları desteklemiyor.
2- Nvidia ekran kartı 3d ayarlarını profesyonel oyuncularınkine göre yaklaşık 50 farklı şekilde değiştirerek denedim.
3- Elektrikçi çağırarak evin tüm elektrik tesisatını yeniledim (zaten ihtiyaç vardı topraklama yoktu).
4- Farklı sitelerin benchmark testlerini yaptım. Testlerde anormal bir şey çıkmadı değerler gayet iyi görünüyordu.
5- Windows performans ayarlarını. Gamedvr kapatma, güç yönetimi, performans ayarları yaptım.
6- Nvidia ekran kartını DDU ile silerek 5 farklı driver versiyonunu yükleyerek denedim.
7- BIOS ayarları içersinden HyperThreading kapatma, Asus Multicore Enhancement kapatma, XMP açarak RAM'leri 3200 MHz çalıştırma gibi ayarları yaptım.
8- Oyun içerisinde başlatma seçenekleri ayarlarını insanların tavsiye ettiği şekilde 10'larca kez değiştirdim. Tam ekran iyileştirmelerini devre dışı bıraktım. Uyumluluk modunu Win 7 - 8 olarak denedim.
9- Monitör üzerindeki OverDrive özelliğini 1-2-3-4-5 kademelerinde defalarca denedim.
10- Oyun içerisinde grafik ayarlarını en düşükten ultra ayarlara kadar kademe kademe yükselterek denedim.
11- Legacy kurulum gerçekleştirip denedim. Fast Boot'u kapat dediler onu da denedim. Ayrıca NTFS, FAT32 olarak da denedim.

6 ayın sonunda psikiyatriye gittim şu anda ilaç kullanıyorum. Yılbaşından bu yana her gün eve gelip bu sefer düzelecek umuduyla 5 saat uğraşıp başarısız bir şekilde yatmak beni çok yıprattı. Denediğim yöntemleri hep yurt dışı forumlarını okuyarak yaptım hiçbir işe yaramadı ben de soluğu burada aldım. Lütfen bildiğiniz bir şey varsa bana yardımcı olun kendimi hiç iyi hissetmiyorum.

Teşekkür ederim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucu nedir? Güç kaynağı marka modelini belirt. Bir de BIOS sürümünü yaz.

Afterburner kur ve oyun içi değerleri paylaş. Özelikle de CPU ve GPU frekansı gibi.
Recep Bey ilginiz için teşekkür ederim.
  • Soğutucu kule tipi fan kullanıyorum.
  • Güç kaynağı 650 Watt markasını hatırlamıyorum ama Gold serisi demişlerdi.
  • BIOS sürüm 0805.
AfterBurner kurmuştum zaten ama buraya fotoğrafları yüklemeyi beceremedim. Değerler GPU %30'un üstüne çıkmıyor. Cpu ise % 45'in üzerine çıkmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
BIOS'u son sürüme güncelleyin:

Sorun devam ederse başka bir ekran kartı takıp deneyin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı