i7 8700K 4.3 GHz'de kalma sorunu

Umut ALTINOK

Hectopat
Yer
Istanbul - Los Angeles
Daha fazla  
Bende i7 8700K işlemci var, yanında Asus Z370-F Gaming anakart var. İşlemcini turbo boost hızı 4.7 GHz olması gerekirken benim işlemcim max. 4.3 GHz'e çıkıyor. Çözümü nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Turbo Boost teknolojisi bütün çekirdekleri turbo frekansına çıkartmaz. Bu yüzden anlık frekans 4.7 gözükmez. Çekirdek frekanslarına baktığınızda anlarsınız. Hepsinin 4.7'ye çıkmasını istiyorsanız, BIOS'tan her bir çekirdeği 47. çarpana çekmeniz gerekir.

Ai Tweaker altında CPU Core Ratio ayarını bulun. Sync All Cores ayarını seçin. Daha sonra her bir çekirdeğe 47 değerini girip kaydedin ve sistemi yeniden başlatın. İşlemci voltaj ayarı otomatikteyse sistem sorunsuz açılacaktır. Manueldeyse ayar gerektirir.
Denedikten sonra bildirin.
Turbo Boost teknolojisi bütün çekirdekleri turbo frekansına çıkartmaz. Bu yüzden anlık frekans 4.7 gözükmez. Çekirdek frekanslarına baktığınızda anlarsınız. Hepsinin 4.7'ye çıkmasını istiyorsanız, BIOS'tan her bir çekirdeği 47. çarpana çekmeniz gerekir.

Ai Tweaker altında CPU Core Ratio ayarını bulun. Sync All Cores ayarını seçin. Daha sonra her bir çekirdeğe 47 değerini girip kaydedin ve sistemi yeniden başlatın. İşlemci voltaj ayarı otomatikteyse sistem sorunsuz açılacaktır. Manueldeyse ayar gerektirir.

Çözüm

Dediğinizi yaptım şu anda görev yöneticisi üzerinde 4.69 degerini görüyorum. İlerleyen zamanlarda bi sorunla karşılaşmam umarım. Soğutucum Cooler Master ML120L.
AIDA 64 kararlılık testini çalıştırdım ama işlemcide bi ısınma oldu test esnasında 80-85 derecelerde gezdi sıkıntı olur mu?

Dediğinizi yaptım şu anda görev yöneticisi üzerinde 4.69 degerini görüyorum. İlerleyen zamanlarda bi sorunla karşılaşmam umarım. Soğutucum Cooler Master ML120L.
AIDA 64 kararlılık testini çalıştırdım ama işlemcide bi ısınma oldu test esnasında 80-85 derecelerde gezdi sıkıntı olur mu?
Voltaj ayarının otomatikte kalmasından kaynaklanıyor. VCore ya da Core Voltage olarak geçen ayarı manuel olarak 1.285 yapıp kaydedin, bir de böyle deneyin.

Test boyunca 80 dereceyi geçmedi işlemcim, sorun olur mu ya da kalsın mı böyle.

Adsız.png

Bu test işlemciyi en çok ısıtan testlerden biri. 120mm radyatöre göre gayet iyi. Kullanabilirsiniz bu şekilde. Oyunda çok daha düşük olacaktır.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı