i7 8700K gelecek için yeterli mi?

O sorun oyunların ağır optimizasyon sıkıntıları olduğu için öyle. Normal bir oyunu rahat 2K 144 HZ oynatan bir kart bu oyunda böyle bir sıkıntı ile karşılaşıyorsa oyunun kimsenin oynayacağını sanmam.
Şu anda 1080 Ti kullanıyorum. Bugüne kadar çok rahat oynadım ama yeni gelecek oyunlar gözümü korkutmuyor değil ray tracingi olsun vesaire.
 
Birde şöyle bir soru sorayım şu anda kullanmakta olduğum 1080 Ti 1080p Ultra 60 fps alabilirmi yeni çıkacak oyunlarda. Eğer sıkıntı çıkarmazsa upgrade etmem.
1080Ti Watch Dogs Legion'u 1080P Ultra oynatamaz ama RDR2'yi oynatabilir. Vulkan açarsanız rahatlıkla RDR2'yi 1080P Ultra'da oynarsınız 1080Ti ile.
 
Birde şöyle bir soru sorayım şu anda kullanmakta olduğum 1080 Ti 1080p Ultra 60 fps alabilirmi yeni çıkacak oyunlarda. Eğer sıkıntı çıkarmazsa upgrade etmem.
Daha uzun yıllar o kart 1080P Ultra ayarlarda oyun oynatır. Genelde işin içine RTX girince böyle FPS sorunları oluyor.
 
1080P için 8700k işlemci ve 1080ti kartım olsa asla işlemci ve ekran kartı upgrade yapmam, sistemi yıllarca kullanırım.
Birçok hikaye tabanlı oyun tasarlanırken rekabetçi oyunlar gibi yüksek FPS verebilme potansiyeline göre yapılmıyor. RDR2 ve Ubisoft oyunlarında en fazla 70-80 FPS alan kart Bf5, COD WARZONE gibi oyunlarda 144 FPS verebiliyor. Bu tür hikaye tabanlı oyunların motorları çok da verimli değil yüksek FPS açısından. Zaten o oyunlarda beklenti fazla.
Bu tür oyunlardaki üst seviye kartların performansı dar bir skalada sıkışır genellikle. Bu sizi korkutmasın.
8700k 6 çekirdek 6 threadli bir işlemci. Tüm çekirdekler aktif 4.3 GHZ frekansta çalışır. Oyunlarda bu frekansda çalışıyor. İmzamdaki sistemde 9600k işlemcim threadsiz 6 çekirdekli olup o da tüm çekirdekler aktif 4.3 GHZ frekansta çalışıyor.
Özellikle Ryzen 1000 serisi, az da olsa Ryzen 2000 serisi işlemciler 1080p'de güçlü ekran kartlarına darboğaz oluşturuyorlar. Bol çekirdek ve thread herşey demek değil. Mimari verimlilik asıl olan.
İşlemciye ömür biçerken internette gameplay videoları da yanlış yorumlanabiliyor.
Msi Afterburner thread veya sanal izlek dediğimiz şeyleri gerçek çekirdek olarak varsayıyor. Halbuki oyunlar bunları kullanmıyor.
Haliyle oyun bunları kullanmazken programlar bunları işlemci kullanımına katınca işlemci kullanımı düşük görünüyor. Bakan kullanıcı bu düşük işlemci kullanımı verisi yüzünden işlemciyi oyunlarda daha uzun vadeli sanabilir.
Hele ki ekran kartı darboğaza girdiğinde bakıyor işlemci kullanımı çok yüksek değil. İşin içinden çıkamıyor. Bu thread veya sanal izleklere oyunlar için haram çekirdek de diyebiliriz😁
Oyunlard ekran kartının kare çiziminden bir çekirdek sorumludur, diğer çekirdekler oyunla ilgili diğer işlerden sorumludur. Basit anlamda çekirdek performansları mimari olarak denk işlemcilerde frekansı yüksek olan ekran kartını daha iyi besler. Yeter ki oyuna yetsin çekirdekler. Bu konuda oyun firmaları birden 8-10 çekirdeğe göre oyun yapmazlar kolay kolay. Bu kadar çekirdek ihyiyacı için çok kompleks bir oyun yapmak gerekir. Bol fizikli, yapay zekalı vs.
 

Geri
Yukarı