i7 8700K ve 1070 Ti CS:GO Anlık Takılma

anacrusis

Centipat
Konu başlığındanda anlaşıldığı gibi CS GO oyununda anlık takılma yaşıyorum. Sorunu anlatmadan önce sistem özelliklerimi yazıyorum.
  • Anakart-ASUS Z370F 4000MHz
  • CPU-I7 8700K
  • GPU-MSI 1070 Ti Gaming
  • RAM-16 GB Adata XPG D80
  • SSD- Samsung Evo 970 Pro 500 GB
  • HDD- 2 TB Seagate
  • CPU sıvı soğutma-Gamepower iceberg 120
  • PSU-750W Gold Plus
Sistem özelliklerim bu şekilde. Şimdi soruna geçiyorum. CS GO oyununa girdigimde özellikle ilk oyunda anlık takılmalar yaşıyorum. 0.5 saniyelik donmalar. Normalde FPS degerim 300 civarında. Ve grafik ayarlarım da orta halde oynuyorum. Mesela Dust 2'de ısınma turunda başladık diyelim. CT'den Long'a gidene kadar 1 kere, Long'dan double door gidene kadar 1 kere ya da ne bileyim biri yere resim(spray) yaptıgında anlık takılmalar yaşıyorum. Sanki böyle o oyunda yeni bir şey oldugunda takılıyormuş hissiyatı yaşıyorum. Aylardır araştırıyorum bu durumu çözmek için her yolu denedim fakat daha bir çözüm bulamadım. Denediklerimi sayıcak olursam da eğer; Oyun HDD'de kuruluydu SSD kurdum fakat çözüm olmadı. Dosya bütünlüğünü doğruladım olmadı. Format attım olmadı. Grafikleri en düşüğe çektim yine olmadı. Steam Launcher üzerinden CS kodlarını denedim yine olmadı. Artık donanımsal bir sıkıntı mı var acaba diye düşünüyorum ama asıl yüksek güç isteyen oyunlar GTA V, Watch Dogs 2, Assassins Creed Odyysey gibi oyunlarda vs herhangi bir problem yaşamıyorum. Üstelik grafik ayarları da yüksek bir şekilde oynuyorum. PC üzerinden OC anlamında sadece anakartın üzerinde kayıtlı olan profillerden aşırtma yaptım. Yani şöyle diyeyim; 1 normal varsayarsam, 2 orta, 3 yüksek aşırtma gibi düşünün ve ben 2 yaptım. Fakat hiçbir şekilde değişiklik olmadı. Dedigim gibi işin ilginç yanı Apex Legends, PUBG ya da MOBA'lardan sayarsam LOL'de vs hiçbir problem yaşamazken CS'de böyle bir problem yaşamak canımı sıkıyor açıkcası. Ve bunun üstüne bir de yayınla uğraştığım için bu hal daha da fazla can sıkıcı oluyor. Durumu görmeniz adına bugün ki yayınımdan aldığım klibi buraya koyuyorum. Yardımcı olan ve zaman ayırıp okuyan bütün herkese teşekkürlerimi sunarım. Saygılar dostlar.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

AfterBurner programından oyun içi kullanım değerlerinize buradaki rehber ile bakabilirsiniz.

Yaşadığınız sorun sadece CS:GO oyununda mı oluyor? Yayındayken veya yayın dışı (sanıyorum ki yayın yapıyorsunuz) CS:GO oynarken sonuç değişiyor mu? Bu takılmalar sadece yayında mı oluyor?

-console -novid -tickrate 128 -high -nod3d9ex1 -freq 144
Ben bu şekilde başlatma seçenekleri kullanıyorum, fazlasının da çok işe yaramadığını söylemek yanlış olmaz. Frekans değerini monitörünüzün desteklediği değere çekebilirsiniz eğer aynı değilse.
-high komutu input laga sebep olur. -nod3d9ex ise eski kod artık çalışmıyor yenisi -d3d9ex. -thread x komutunu eklemendr iyi olur. x = çekirdek sayın.

üzücü bi durum hocam ya. PC'ye o kadar para döküyoruz çektiğimiz duruma bak :/
PC'de sadece ekran akrtını ben aldım geri kalan hediye :D. Ama yine de bunu alan da bir para verdi ve bunun yaşanması pek de hoş değil ve oyunun gitmesiyle Discord falan da sesler kesiliyor sadece CS:GO'da oluyor PUBG ,R6,BF5 vb. oyunlarda olmuyor nedense.

AfterBurner programından oyun içi kullanım değerlerinize buradaki rehber ile bakabilirsiniz.

Yaşadığınız sorun sadece CS:GO oyununda mı oluyor? Yayındayken veya yayın dışı (sanıyorum ki yayın yapıyorsunuz) CS:GO oynarken sonuç değişiyor mu? Bu takılmalar sadece yayında mı oluyor?

Ben bu şekilde başlatma seçenekleri kullanıyorum, fazlasının da çok işe yaramadığını söylemek yanlış olmaz. Frekans değerini monitörünüzün desteklediği değere çekebilirsiniz eğer aynı değilse.
bu videoyu izledim hocam fakat benim afterburnerda böyle bi seçenek yok anlıyamadım :/ sistem tepsisinde gösterebiliyorum sadece. ya da logitech klavye lcd'si diyor ama bence logitech klavye bile yok :D
İşlemci kullanımı kaç oyunda?
afterburner halledemedigim için ve ikinci ekranım olmadığı için bu değerlere bakamıyorum :/
+graph yazıp, sv değerlerinizi bizimle paylaşır mısın? Anlık takılma sırasında sv değeri kırmızı yanıyor olabilir.
oyunu yeniden kurdum şimdi oyuna girip takılma yaşarsam o an SS alıp yolluyacağım hocam
PC'de sadece ekran akrtını ben aldım geri kalan hediye :D. Ama yine de bunu alan da bir para verdi ve bunun yaşanması pek de hoş değil ve oyunun gitmesiyle Discord falan da sesler kesiliyor sadece CS:GO'da oluyor PUBG ,R6,BF5 vb. oyunlarda olmuyor nedense.
bende PC gayet normal devam ediyor sadece CS anlık donuyor anlamıyorum :/

bu arada evet yayında ve yayın dışında yaşıyorum problemi farketmiyor

AfterBurner'i nasıl ayarlayamadığınızı halen anlayamadım. Hiç olmadı görev yöneticisini açıp üstteki seçenekler bölümünden "her zaman üstte" ayarını seçin. Böylelikle oyundayken performans verilerini görebileceksiniz.

abr.PNG

Bu panele ulaşamıyor musunuz? Attığım rehberdeki videonun tamamını izlediğinize ve doğru şekilde uyguladığınıza emin misiniz?

Afterburner'i nasıl ayarlayamadığınızı halen anlayamadım. Hiç olmadı görev yöneticisini açıp üstteki seçenekler bölümünden "her zaman üstte" ayarını seçin. Böylelikle oyundayken performans verilerini görebileceksiniz.

Eki Görüntüle 456994

Bu panele ulaşamıyor musunuz? Attığım rehberdeki videonun tamamını izlediğinize ve doğru şekilde uyguladığınıza emin misiniz?

Hocam videoyu izledim fakat bendeki ayarlar o şekilde gözükmüyor.
Bende sizdeki seçenek yerine sistem tepsisi ve logi seçeneği var o yüzden ekranın sağ üstüne koyamıyorum.
Bu arada arkadaşlar şu anda problem çözüldü sanırsam. Nasıl olduğunu bilmiyorum ama genel olarak yaptıklarımı söyleyim ki aynı problemi yaşayan arkadaşlar varsa onlarada çözüm olsun.
Oyun dosyalarının bütün hepsini PC'de tarayıp sildim ve 0'dan SSD'ye tekrar kurdum. Oyun grafik ayarlarını eskisi gibi(orta ayarda) yaptım. Sadece shader yüksek seçeneğinde. Detaylı ayarlara bakmanız adına buraya oyun içi grafik ayarlarını koyuyorum. Steam Launcher üzerinden yaptığımız başlatma ayarlarında "-novid -nojoy -High +cl_forcepreload 1 -D3D9ex" bu kodlar yazılı. Oyun içi konsoldada yine arkadasların dedigi gibi fps_max 0 kodunu yazdım. Şimdilik bir sıkıntı yok gibi daha 1 oyun attım. Bir kere daha deneyip tam olarak bilgilendirme yapacağım. Bütün herkese tekrar tekrar çok teşekkür ederim iyi ki varsınız.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    282 KB · Görüntüleme: 61
  • csss.png
    csss.png
    457,1 KB · Görüntüleme: 65
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı