i7 8700K ve GTX 1050 Sistem Toplama

• Konuyu başlatan VAAS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 1.763
Hayır, bu sorun o işlemciye özel bir durum değil. Ayrıca Intel yama yayınlamıştı yanlış hatırlamıyorsam.

Selam işlemciyi ve soğutucuyu amazondan istedim. Ayın 16 sı gibi teslim edilecek. Vatan bilgisayardan gtx 1050 msi gaming x ve asus tuf z370 plus aldım. Teslim edildi zaten bugün itibariyle. Amazondan gelen kargom teslim edildiği zaman sistemin montajını kendim yapmayı düşünüyorum. Technopat videolarını izledim. Basit bir iş gibi duruyor. İşlemcinin montajı ve belleğin montajını yaparım. Doğru biçimde yerleştirilirse hemen yerine oturuyorlar zaten. Soğutucu ve kablolar biraz karışık gibi. Kendim yapmamın sebebi öyle herhangi bir bilgisayarcıya güvenemeyişim. En azından kendim özenerek yaparım diye düşünüyorum. Ne düşüyorsunuz bu konuda?

Kendiniz toplamalısınız zaten, o işin ayrı bir zevki var.

Selam dostum yine ben :) Parçalarım şu şekilde

Asus Tuf Z370 Plus Anakart
İntel Core İ7 8700k
Corsair 2x8 GB 2400 MHz
Msi gaming x gtx 1050 Ekran kartı

Kasam Everest Rampage 80 plus 750 watt. 1 yıl boyunca kullandım. Gtx 1070 ve Ryzen 1400 işlemcimi kullanırken bir sıkıntı yaşamamıştım. Yeni ekran kartımı kullanırken bir sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum ancak işlemci ayrı bir mesele tabi. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda kasam kaldırır mı bu parçaları? Everest pek tavsiye edilmeyen bir marka biliyorum. Zamanında alırken bu modele param yetmişti. 590 TL ödemiştim. İşlemci soğutucum bu arada cooler master ma410p.

O soğutucu ile OC sakın yapma. Umarım PSU yüzünden diğer bileşenlerin zarar görmez. 590TL az para değil, birçok alternatifi vardır aldığın zamana göre.

Selam dostum cpu-z yi indirdim. İşlemci sıcaklığını göremedim tam olarak nerden bakılıyor?

HWiNFO - Hardware Information, Analysis and Monitoring Tools
Buradan bu programı indir. CPUz işlemci ısı değerini göstermiyor.

Dostum boştayken 32-46 derece arası. Yükteyken pubg oynarken mesela 55 dereceyi geçmiyor. 60-90 fps arası oynuyorum. Birde bugün başıma bir olay geldi. Anakartın güncel sürücülerini indiriyordum. Çipset sürücüsünü güncelledim. Yeniden başlattı. Ekrana görüntü gelirken güç gitti. Sanki elektrik kesilmiş gibi oldu. Sonra pc yeniden başlattı kendini. Bi anlam veremedim. Acaba fazla mı ısındı işlemci diye düşündüm ancak sıcaklık değerlerini test edince bir anormalliğe rastlamadım. İnşallah bir daha başıma gelmez. Son 3 saattir kullanıyorum. 1 saatte oyun oynadım bir sıkıntı çıkmadı.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı