Ekran kartinizin yuzde yuz kullanimi size Cpunuzun ekran kartinizi besleyebilecek gucte oldugunu gosterir. Yani ekran kartiniz olasi tum birimlerini kullanarak size en yuksek fpsi sunmaya calismaktadir.
Ben en yuksek fpsi degil biraz da verimliligi amacliyorum derseniz, 2-3 secenek mevcut.
Oncelikle arkadaslarin dedigi gibi 2k 4k durumu bunu degistirmez. Cozunurluk yukseltirseniz ekran kartina bagimliliginiz artar. Dikkat ederseniz kart performanslari genelde 720p, 1080p gibi ayarlarda test edilir, sebebi de daha yuksek cozunurluklerde ekran kartlarinin daha kolau bicimde yuzde yuz kullanima ulasmasidir bu sebeple kartlar arasindaki farkin gorulememesine sebep olur, nitekim Amdnin son rx 5700 seviye ekran kartlarini 1080p yerine 1440p oyun kartlari olarak tanitmasi bu sebepledir
Sorunuza doneyim, istersenis Msi afterburner gibi programlar ile ekran kartinizin gucunu kisabilir bu sayede kullanimin yuzde yuze gitmesine engel olabilirsiniz ya da daha kolayi, nvidia denetim masasindan performans preseti yerine dengeli ya da kalite odakli calismayi secebilirsiniz.
Edit: Onceden kullandiginiz ayarlar oyunlara guncelleme gelmeden bu fps dususunu yasiyorsaniz sorunu derinlemesine incelemk gerekebilir. Ekran kartinizin yuzde yuzde çalışıyor ise aslinda maximum fpsi almalisiniz. Aklima ilk anda gelen tek sey, ekran kartinizin arkaplanda baska bir islemle ugrasiyor olup olmadigi. Bir virus taramasinda fayda var fakat sorunun kaynagi icin daha detayli bilgiye ihtiyaç var.