Çözüldü i7 8700K ve GTX Yüksek FPS'te Takılma Hissiyatı

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

atakaneryigit

Kilopat
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci = Intel Core i7 8700K
Ekran kartı = MSI GTX 1060 Gaming X 6 GB 192 Bit
Bellek = G.Skill Trident Z 16 GB (2X8) Dual kit RAM 3200 MHz
Ana kart = MSI Z370 Pro Carbon AC (O.C)
Sıvı soğutma = Cooler Master Masterliquid ML240L
SSD = Samsung 250GB 960 Evo M.2 NVMe 3200 MB /1500 MB
Monitör = BenQ XL2430 144 Hz
PSU= FSP Hydro G 850W 80+ Gold

Sistem özelliklerim bu arkadaşlar. Genel olarak sıkıntı yaşıyorum, videoda gördüğünüz gibi masaüstü bile 30 FPS gibi kasılıyor gibi. Oyunlara gelince League of Legends oynarken pek bir sıkıntı olmuyor fakat PUBG CS GO gibi oyunlarda ara ara kasıyor. görüntü özellikle ateş ederken %100 garantili kasıyor. Anti aliasing bugu gibi bir şey oluşuyor uzaktaki adamlar hiç görünmüyor sanki bozuk gibi işin ilginç yanı FPS hiç düşmüyor. PUBG 110-144 FPS arası oynatıyor. 60 FPS sabitleyeyim dedim kelimenin tam anlamıyla REZALET! Görünen resmen 20 FPS oluyor. Bilgisayarımı ilk açtığım zaman masaüstü yine 30 FPS gibi fakat oyuna girdiğimde hiçbir sorun yok takılma donma kasma tarzı şeyler yok 10 dakika sonra falan olmaya başlıyor.

Her şeyi denedim.
-RAM testi yaptım. Tekini çıkarıp diğerini taktım.
- İşlemci sıcaklığı yükte 65 dereceyi geçmiyor.
- Ekran kartı sıcaklığı 70 dereceyi geçmiyor.
- Ekran kartını çıkartıp onboard olarak denedim sorun ekran kartıyla mı ilgili diye fakat masaüstü yine videoda göründüğü gibi kasıyor.
- Tüm driverlar güncel.
- Format attım Windows 10 Pro 1903 sürüm ve orijinal fakat sorun aynı.
- Başka SSD ile denedim sorun yine aynı.
-Başka monitör denedim sorun yine aynı.
-DisplayPort yerine HDMI denedim sorun yine aynı.
- BIOS'um güncel.
- Windows'ün her ayarını performansa aldım.
- Ekran kartı ayarları yüksek performansta.
-Overclock da yapsam BIOS'u sıfırlasam sorun değişmedi.
-RAM'ler XMP mounda 3200MHz. XMP modunu kapatsam da 2133MHz'de çalışsa sorun yine aynı.
-İşlemci kullanımı oyunlarda %50'yi bile geçmiyor

Yani akla gelebilcek her şeyi denedim kafayı yemek üzereyim böyle bir sistem nasıl olur da böyle açıklanamayan saçma bir sorun yaratır? Buna stuttering mi denir lag spikes mi bilmiyorum anlayamıyorum. Sanki işlemci hep %100 yükte çalışıyormuş gibi hissettiriyor. @Recep Baltaş
güncel

Çözüm
Sorunu çözdüm. Çok enteresan ama SSD sağlığı %100 çıkmasına ve bad sector çıkmamasına rağmen SSD değiştirince sorun çözüldü. Gerçekten ilginç, ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.
Anakartının uyumlu RAM listesi:
Senin Ram bu mu?
Ram destek kısmında bu note var:
Note:
1. When running XMP, system stability depends on the CPU’s capabilities. 2. When using 2 or more memory sticks, it is recommended to use memory module of the same brand, capacity, speed, memory chip.
Last update : 2019-01-28
Belki Ram uyumlu değildir.

F4-3200C16D-16GTZR Ram kodu buysa listede yok görünüyor da.
416160

416161

evet bu. abi böyle bi saçmalık olabilir mi. böyle bir rami nasıl desteklemez ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. ne yapılmalı ki buna yani. uyumsuz olsa xmp yapmaz ki?

evet bu. abi böyle bi saçmalık olabilir mi. böyle bir rami nasıl desteklemez ilk defa böyle bir sorunla karşılaşıyorum. ne yapılmalı ki buna yani. uyumsuz olsa xmp yapmaz ki?
Bir ihtimal, forumlarda ya da bilgisayarcılar dikkat etmez. Önceki AMD FX 8320'de vardı bir sıkıntı çözemedim. Tek olasılık RAM uyumsuzluğu idi.
Belki başka birşeydir ama yeni sistemimde ve arkadaşlar da yıllardan beri bu listelere göre RAM seçiyor.
Türkiyede satılan RAM'lerin çoğu bu listelerde yok. Dikkat edersen liste 2019-01-28 tarihinde güncellenmiş. Çok eski sayılmaz.
Tahminim bu RAM'leri getiren firmalar yüksek karlılık var diye getiriyor (anakart destek listelerinde yok diye talep görmeyen RAM'ler).

Sorunu çözdüm. Çok enteresan ama SSD sağlığı %100 çıkmasına ve bad sector çıkmamasına rağmen SSD değiştirince sorun çözüldü. Gerçekten ilginç, ilk defa böyle bir şey ile karşılaşıyorum. Yardımlarınız için teşekkürler.

Çözüm
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı