i7 8700K vs 2700X sistem toplama

Trisam

Decapat
Merhaba elimde bu iki işlemciden de var. Kardeşim ABD'den getirdi ikisi de sıfır. ikisinden birini kullanacağım doğal olarak.diğerini satıp 2K 144 Hz monitör alacağım üzerine biraz daha koyup. İnternette bir sürü video var karşılaştırmalı genelde İntel 5-10 FPS önde. Siz ne önerirsiniz?
Bu arada i7 8700k 2100.
2700x 1700'e geldi bana.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa Intel kullanın ama Ryzen de hiç üzmez 2K'de. Sadece oyun oynayacaksan Intel iyidir ama render yaparım dersen Ryzen al.
Sonuç olarak ikisi de iyidir.

Oyun odaklı bir sistem olacak.ekran kartı rtx2080 düşünüyorum.bu arada belki twitch yayını falanda yaparım.yayın için ryzen daha mantıklı herhalde.ryzen diyenleri f/p için dediğini anlıyorum ama intel diyenler neden diyor? 5-10 fps oynuyor genelde ... intel dahamı stabil acaba ryzen dan açıklayabilir misiniz?

İkiside stabil bi kere onu unutta yayın yapmak istiyorsan ve hazırda bu iki işlemci varsa 2700x daha başarılı o konuda. Sebebi çoklu çekirdeklerinin performansı daha iyi youtube da kolayca bulabilirsin karşılaştırmaları. Ayrıca dediğim gibi 8700K sıfır kutusunda ise gerçekten iyi fiyata satıp ekran kartını belki de 2080Ti yaparsın dünya kadar sıçrama olur.

İkiside stabil bi kere onu unutta yayın yapmak istiyorsan ve hazırda bu iki işlemci varsa 2700x daha başarılı o konuda. Sebebi çoklu çekirdeklerinin performansı daha iyi youtube da kolayca bulabilirsin karşılaştırmaları. Ayrıca dediğim gibi 8700K sıfır kutusunda ise gerçekten iyi fiyata satıp ekran kartını belki de 2080Ti yaparsın dünya kadar sıçrama olur.
Hocam dediğin mantıklı ama maalesef 2080 TI resmen 2 tane 2080 fiyatında ki bu paranın büyük kısmı ile monitör alınacak ve para kalmıyor.

IMG_5499.JPG

Almadığım sadece ekran kartı-anakart-hard disk kaldı.ekran kartınıda bu hafta sipariş veririm herhalde.ben ryzen a iade demiştim ama sanırım inteli tr de satıcam.monitör olarakta 2k 144hz düşünüyorum

Dosya Ekleri

• IMG_5499.JPG
    IMG_5499.JPG
    174,5 KB · Görüntüleme: 46
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı