i7 8700k Zalman Z3 Plus Soğutucu Önerisi

Merhabalar,
Sitemi toplayalı 1,5-2 yıl oldu. Assassin's Creed, PES, COD serileri, ETS2 ve Farming Simulator19 dışında oyun yüklü değil. Oyun dışında en fazla MS Office - Open Office ve Adobe Reader Pro ile çalışıyorum.
Sadece hafta sonları günlük 6-7 saat oyun süresi var hafta içi 8-10 saat Ofis programları, en fazla 1-2 saat oyun.
  • i7 8700k (i5 7600'den kalma stok fan takılı)
  • Gigabyte z370 HD3P
  • DD4 3200 mhz 8x2 16gb ram
  • Asus gtx1070 Dual 8gb
  • Samsung 970 evo m2 ssd
  • Zalman Z3 Plus (Önde ve arkada 1, üstte 2 adet fan mevcut)
Kasanın içini 3 ay önce temizledim ancak termal macun değiştirmedim.
Sıcaklık değerleri yüksek. Hava yada sıvı soğutma ve termal macun (1000 TL ye kadar) öneriniz nedir?
Ekran kartının macununu da değiştirmeli miyim?
AIDA64 testi (2 dk) sonuçları şu şekilde;
1582580799067.png

Son düzenleme:
Merhabalar,
Sitemi toplayalı 1,5-2 yıl oldu. Assassin's Creed, PES, COD serileri, ETS2 ve Farming Simulator19 dışında oyun yüklü değil. Oyun dışında en fazla MS Office - Open Office ve Adobe Reader Pro ile çalışıyorum.
Sadece hafta sonları günlük 6-7 saat oyun süresi var hafta içi 8-10 saat Ofis programları, en fazla 1-2 saat oyun.
  • i7 8700k (i5 7600'den kalma stok fan takılı)
  • Gigabyte z370 HD3P
  • DD4 3200 mhz 8x2 16gb ram
  • Asus gtx1070 Dual 8gb
  • Samsung 970 evo m2 ssd
  • Zalman Z3 Plus (Önde ve arkada 1, üstte 2 adet fan mevcut)
Kasanın içini 3 ay önce temizledim ancak termal macun değiştirmedim.
Sıcaklık değerleri yüksek. Hava yada sıvı soğutma ve termal macun (1000 TL ye kadar) öneriniz nedir?
Ekran kartının macununu da değiştirmeli miyim?
AIDA64 testi (2 dk) sonuçları şu şekilde;
Eki Görüntüle 505967
En iyi macun kullanınca farkı göreceksin, bizzat kullanıyorum ve İ4790K ile hız aşırtma bile yapmıyorum en kral oyunlarda ultra ayarlarda buz gibi makina. Hız aşırtma denemelerimde 67-68 derece anca görüyor kule fan ile.

En iyi macun kullanınca farkı göreceksin, bizzat kullanıyorum ve İ4790K ile hız aşırtma bile yapmıyorum en kral oyunlarda ultra ayarlarda buz gibi makina. Hız aşırtma denemelerimde 67-68 derece anca görüyor kule fan ile.

Bu macunlarda bir iletkenlik değeri oluyor ne kadar iyi iletkenliği varsa o kadar iyi soğutmayı sağlıyor. Arkadaşın önerdiği macun çok kaliteli ama elektrik iletimi yapan parçacıkları vardı yanılmıyorsam macunun içinde sürerken çok dikkatli ol bende bir öneri yapayım. Arctic Mx-4 2019 Edition 4 Gr Termal Macun - n11.com
Gerçi ben bu ürünü almadan önce çinden gelen çok kalitesiz merdiven altı bir ürün kullanıyordum onun ilektenliği 1 2 falandı bu arctic ise 7 8 civarlarında kat kat iyi yani ama sıcaklık değerlerimde hiç fark hissetmedim. İki durumda da oldukça serin ve fazla ısınan bir işlemcim yok sizde fark olacaktır muhtemelen.

1000 TL ye kadar yolu var. 15 cm. (göbekten eğilip ölçmek o kadar zor ki, sorma)
Cooler master macun özellikleri üzerine yoktur piyasada. Diğer arkadaşın tavsiye iyi ama bu çok iyi.
THERMAL CONDUCTIVITY 11 (W/m-K)
SPECIFIC GRAVITY 2.6 (g/cm3) (25°C)
VOLUME 1.5ml

Sıvı soğutma düşünürmüsün, düşünürsen onuna tavsiye edeceğim.
Sıvı soğutma düşünürmüsün, düşünürsen tavsiye edeceğim. Bu modelin tek fanlısını kullanıyorum ısınma 60 dereceyi görmüyor bile hemde İTX kasada.

Sıvı soğutma düşünürmüsün, düşünürsen onuna tavsiye edeceğim.
Sıvı soğutma için kasanın üstteki fanları söktüğümde kasa havalandırmasına olumsuz bir yönü olur mu? Aslında kule fan yerine sıvı soğutma kullansam kasanın içi de biraz açılır gibime geliyor. 1000 i geçmedikten sonra sıvı da takabiliriz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı