i7-8750H Isınma Sorunu

Ludovico

Centipat
İşin özeti şu, turboyla 4,1 Ghz çıkabilen işlemcim var. Turbosuz kullanıyorum laptop sıcaklık değerleri mağlum tabii. 2,2 Ghz de biraz düşük kalıyor tabii. Sizce ne yapmalıyım. Undervolt ve underclock yapmaya pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

GTX 1060 6 GB

i7-8750H

16 GB Ram

Bi kaç ay önce bende i7-8750H kullanıyordum. Full yükte 80-85 derece görüyorsan gayet normal. Ben 96 görmüştüm stress testinde genel temizlik termal macun sonrası değişti

Bi kaç ay önce bende i7-8750H kullanıyordum. Full yükte 80-85 derece görüyorsan gayet normal. Ben 96 görmüştüm stress testinde genel temizlik termal macun sonrası değişti
fps_max 0 yazsam ve turboyu tekrar açsam 500 FPS bile görüyorum ama fan sesi ve sıcaklıklar hevesimi kaçırmaya yetiyor. Acaba işlemci soğutma durumunu edilgen yaparsam işe yarar mı?

İşin özeti şu, turboyla 4,1 Ghz çıkabilen işlemcim var. Turbosuz kullanıyorum laptop sıcaklık değerleri mağlum tabii. 2,2 Ghz de biraz düşük kalıyor tabii. Sizce ne yapmalıyım. Undervolt ve underclock yapmaya pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

GTX 1060 6 GB

i7-8750H

16 GB Ram
Soğutucu kullanabilirsiniz.Undervolt işlemi de yapabilirsiniz , o da sıcaklığı 5-10 derece arası aşağı çekiyor.

İşin özeti şu, Turbo'yla 4, 1 GHz çıkabilen işlemcim var. Turbosuz kullanıyorum laptop sıcaklık değerleri mağlum tabii. 2, 2 GHz'de biraz düşük kalıyor tabii. Sizce ne yapmalıyım. Undervolt ve underclock yapmaya pek sıcak bakmıyorum açıkçası.

GTX 1060 6 GB

i7-8750H

16 GB RAM

Turbo'yu nasıl kapattınız peki?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı